Oteşanu: Ridicarea plafonului pentru TVA la 300.000 lei este un real sprijin guvernamental pentru micii întreprinzători

Deputatul Daniela Oteşanu, economist ca meserie spune că un punct foarte important din programul de guvernare a fost votat luna trecută, punct care vine drept sprijin intreprinderilor mici, de familie sau persoanelor fizice autorizate, mărindu-le plaja fiscală.

„Foarte multe intreprinderi individuale, mici SRL-uri, PFA-uri, afaceri de familie se trezeau spre finele anului fiscal, cu un stres în plus, apropiindu-se de limita plafonului de TVA şi ajungeau în situaţia paradoxală de a nu mai factura pentru a nu depăşi poate la limită acel plafon. Prin măsura de ridica acest plafon de la 220.000 de lei la 300.000, ajutăm la o destindere a afacerilor la sporirea cifrei de afaceri pentru micile biznisuri, mărirea veniturilor care se traduce prin bunăstare până la urmă. Este o măsură prevăzută în programul PSD de guvernare şi care era importantă pentru a fi aplicată mai ales că a fost extrem de solicitată”, spune Daniela Oteşanu.

Plafonul actual de 220.000 de lei, de la care firmele sunt obligate să se înregistreze în scopuri de taxă pe valoarea adăugată (TVA), va fi majorat la 300.000 de lei, potrivit unei legi publicate recent în Monitorul Oficial. Și cum măsura nu a fost aprobată anterior datei de 1 ianuarie 2018, este necesară și introducerea unor măsuri tranzitorii pentru acest an.

Noi reguli pentru înregistrarea în scopuri de TVA a persoanelor impozabile care au statutul de mică întreprindere sunt incluse în Legea nr. 72/2018 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 25/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, ce a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 260 din 23 martie 2018

Concret, documentul prevede majorarea, de la 220.000 la 300.000 de lei (echivalentul a 88.500 de euro, calculați la cursul de schimb de la data aderării României la Uniunea Europeană, respectiv 3,3817 lei pentru un euro) a plafonului până la care firmele sunt scutite de TVA.

Daniela Oteşanu, deputat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *