Daniela Oteşanu: Vâlcea ar trebui să fie inclusă cu mai mult curaj în ofertele agenţiilor de turism

Numărul de turişti prezenţi în judeţul Vâlcea, în minivacanţa de Rusalii, a determinat-o pe Daniela Oteşanu, deputat PSD în parlamentul României, să considere că operatorii naţionali de turism şi nu numai ar trebui să aibă în vedere, atunci când realizează ofertele, să includă mai multe destinaţii, cu oferte complete si generoase din judeţul nostru.

“Vâlcea a început să fie promovată de câţiva ani nu numai pe grilele Agentiilor de turism dar și direct pe Internet sau prin diferite proiecte europene accesate în unele stațiuni. Rezultatele s-au văzut imediat, în ultimii 2 ani, în judeţ s-a înregistrat un număr crescător de turişti care au ales fie muntele, fie staţiunile balneare, fie localităţi cu specific agro-turistic. Mai mult, judeţul Vâlcea a primit anul trecut şi peste 8000 de turişti străini, iar prognozele pentru acest an sunt in creștere”, spune Daniela Oteşanu.

Parlamentarul vâlcean consideră că numărul sporit de spaţii de cazare, care au fost îmbunatatite de la un an la altul, construcţia și modernizarea unor noi spaţii de agrement, ne fac încrezători în șansa turismului județului nostru și să sperăm la unul dintre primele 5 locuri la nivel național.

“În acest sens, Vâlcea ar trebui să fie inclusă cu mai mult curaj în ofertele agenţiilor de turism sau ale tur-operatorilor, pentru că are toate premisele pentru a se ridica la standardul de confort şi calitate pe care turiştii le caută. Văd că se construieşte de la Obârşia Lotrului şi până la Vârful Romani, există investitori în turism, sunt căutate destinaţii care acum câţiva ani nici nu erau considerate turistice, Horezu devine din ce in ce mai atractiv, chiar Brezoi s-a înscris pentru a fi atestat drept staţiune turistică, aşadar Vâlcea devine o hartă turistică extrem de variată şi merită să fie, clar, o opţiune pentru ofertele de vacanţe atât pentru turiștii români dar și pentru cei străini”, mai spune Oteşanu.

“Sunt convinsă că şi societăţile care se ocupă de infrastructura de apă, curent, gaze au aceste cifre în atenţie si vor concura la asigurarea conditiilor de realizare a unui turism de calitate. Salut aici şi proiectele Romsilva de reabilitare a unor drumuri care, chiar dacă au ca obiect principal alte activităţi, facilitează pentru turişti accesul în multe zone de munte care până mai ieri erau practic inaccesibile”, a conchis Daniela Oteşanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *