Orleşti rămâne în anul 2019, singura comună din Vâlcea cu infrastructură, economie şi condiţii de viaţă tipic urbane

Este un adevăr despre care am tot scris, faptul că, Orleştiul ar putea primi oricând atestatul de oraş, având în vedere mai multe criterii de performanţă şi parametrii de dezvoltare tipic societăţii urbane.

Iluminat public, străzile toate asfaltate, vorbim chiar şi de un Bulevard, canalizare, apă, gaze naturale, trotuare, o zonă industrială care aduce venituri de peste 6100 mii lei anual, şcoli modenrizate, dispensar medical utilat, cămine culturale, potenţial agro-turistic, un patrimoniu cultural, o demografie care creşte anual, sunt detalii care au consacrat localitatea drept cea mai pusă la punct din cele 78 de comune vâlcene.

În acest an va demara o industrie piscicolă care va completa zona industrială, drumul spre lacul lui Orlea va fi finalizat deschizând perspective agro-turistice, un nou retailer în comerţul agro-alimentar deschide un magazin, se continuă trotuarele pe principale drumuri, spaţiile verzi fiind la rândul lor în atenţia administraţiei locale.

Pe teritoriul comunei funcţionează mai multe crame viticole, localitatea fiind sitaută în bazinul Drăgăşani cu legături directe spre drumul vinului, lucrare care va demara în acest an.

Primarul Constantin Cârstina spune însă ca mai sunt multe detalii de pus la punct şi că doreşte ca Orleştiul să devină o atracţie şi mai mare pentru cei care vor să se mute aici dar şi pentru investitori.

“Este doar începutul, sunt convins că localitatea va fi un pol regional pe acest drum şi că mai sunt multe de făcut. Vrem să avem aici o comună elegantă, cochetă în care oamenii să aibă parte de tot confortul vieţii de oraş. Să beneficieze de calitatea vieţii, să aibă parte de servicii impecabile, să merite să locuiască aici. Ne confruntăm cu o lipsă a forţei de muncă, dar este o problemă general valabilă, de aceea este nevoie de o strategie în a stimula investiţiile şi un salariu competitiv, pentru ca tinerii să fie decişi să rămână aici şi să nu mai plece”, spune Cârstina.

În acest an, administraţia spune că se va încheia canalizarea în ultimele două sate din localitate şi mare parte din drumul judeţean va avea trotuare.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *