Orlești este perla comunelor din sudul județului Vâlcea

Comuna Orleşti continuă proiectele de urbanizare, fiind una din cele mai avansate localități din acest punct de vedere, pe segmentul confortului şi vieţii de oraş a locuitorilor

Marele Mircea Vodă a lăsat Ţării Româneşti un frumos colţ de rai. Oreştiul.

Un  frumos destin şi un poem adus viei nobile este localitatea din 2021 cea mai bună infrastructură din judeţ, spunem asta referindu-ne la toate străzile comunei. La Orleşti există apă, gaze, există canalizare, există un complex cultural realizat din fonduri proprii, avem trotuare, un iluminat modern, un centru civic urban, investii private atât în industrie cât şi în piscicultură,  edilul Constantin Cârstina spune că de acum înainte localitatea va trece la o nouă etapă, aceea de a compune pesiagistic farmecul sudului şi al viticulturii.

Intarea în Orleşti se face pe un bulevard care are pe mijloc un spaţiu verde unde ca o regină a acestei regiuni, tronează via nobilă. Totul în spatele statuii lui Mircea Voievod.

Vorbim de o localitate care se dezvoltă în mod accelerat iar administraţia continuă proiectele de amenajare a trotuarelor pe principalele artere de circulaţie, urmâd să lucreze la spaţiile verzi, mobilier stradal.

Totodată au început şi lucrările de sistematizare a zonei turistice Lacul lui Orlea, nucleu pentru o ulterioară dezvoltare agro-turistică.

În paralel, se lucrează la ferma piscicolă iar în acest an, zona de agrement ar urma să fie completată cu un ştrand şi zone de alimentaţie publică.

Orleştiul este o localitatea aflată în bazinul viticol al Drăgăşaniului, de fapt graniţa nordică a viţei nobile. Aflat la 10 km de Drăgăşani şi 30 de Râmnicu Vâlcea, Orleştiul este cea mai dezvoltată localitate rurală din Vâlcea, un model de administraţie eficient, locuitorii benficiind de ifrastructură de apă, canalizare, gaze, drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *