Orlești este comuna care a urcat pe locul 11 în topul comunelor dezvoltate a Vâlcii

Comuna Orlești este cea mai bogată localitate rurală din sudul Vâlcii, fiind într-un top economic al comunelor vâlcene pe locul 11, pe anul 2021, la nivel de încasări, cu aproape 10 miliarde de lei vechi, sume proprii.

Este o poziție consolidată în timp, fiind o comună în care administrația a investit uriaș în ultimii ani, fiind de departe cea mai urbanizată din această parte de județ.

Comuna este situată în Toscana României, pe dealurile viticole, la marginea pădurii, într-o frumoasă zonă a judeţului, cu veri răcoroase şi ierni blânde.

“Noi ne dorim aici o populatie nouă, tinerii să revină acasă, suntem o gazdă primitoare pentru cei care vor să fugă de oraș. Suntem aproape de DN Râmnicu Vâlcea – Drăgășani, ne dorim investitori serioşi în Orleşti, primăria va fi receptivă la orice plan de afaceri pe care cineva doreşte să le prezinte şi în măsura în care putem să sprijinim, o vom face”, spune primarul Cirstina.

Primăria Orlești va sistematiza și amenaja toate străzile şi trotuarele, astfel încât comuna să fie cea mai atractivă comună din Vâlcea.

Primăria a început amenajarea turistică de la lacul lui Orlea. Primarul Cîrstina doreşte ca acest nou punct de atracţia să dezvolte un turism care să combine latura viticolă cu cea de agrement:

„Aici am pus pe harta comunei, un nou domeniu turistic. Este un loc cu adevărat plin de legende, are un pitoresc aparte prin lacul care nu seacă niciodată, panorama Luncii Oltului este unică” conchide Cîrstina.

Comuna va avea un sanatoriu pentru vârstnici și numărul investitorilor care aleg să vină și să dezvolte aici afaceri este în creștere.

Așadar vorbim de una dintre comunele care prezintă o dinamică în creștere economică, fiind într-un clasament general, al județului Vâlcea, a 22-a localitate, din punct de vedere economic, a Vâlcii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *