Ordin de ministru pentru drumul Nicolae Bălcescu – Dănicei, anunță primarul Landor Moșteanu

Primarul din Nicolae Bălcescu anunță că realizarea drumului spre Dănicei a intrat în linie dreaptă, în foarte scurt timp urmând a se trece la licitații și dacă nu vor fi contestații, cu siguranță în 2022 va începe execuția acestui drum așteptat de locuitorii ambelor conune

Astfel, se va realiza o legătură directă între cele două comune vâlcene iar distanța dintre Dănicei și Râmnicu Vâlcea se va scurta cu peste 40 de km.

”E vorba de două sate incluse în acest proiect. Aacest drum reduce cu peste 40 de kilometri distanţa faţă de actuala rută. Proiect de asfaltare a acestui drum are termen de execuţie 8 luni, iar proiectul tehnic 2 luni. Un alt proiect de reabilitare drumuri, depus pe PNI Anghel Saligny îl reprezintă  asfaltarea a patru drumuri comunale, pe o lungime de 9 kilometri în toate satele”, spune primarul Landor Moșteanu.

În cadrul acestui  proiect intră drumul comunal din satul Ginerică, unde se va asfalta pe o lungime de 1 kilometru, fiind o zonă de legătură cu Morăreştiul din Argeș. Se va asfalta şi drumul de la Comanca, Dosul Râului şi Valea Viei.

Tot prin acest program vor intra drumul Băneştilor, Măzăraru, Valea Bălcească, drumul spre muzeul Nicolae Bălcescu şi încă patru tronsoane, însumând aproximativ 10 kilometri.

O altă veste bună pentru comuna Nicolae Bălcescu este faptul că s-a dat ordinul de începere pentru reabilitarea școlii gimnaziale din localitate, un proiect realizat cu fonduri europene.

Mai trebuie menționat și faptul că localitatea din Valea Topologului are un grad în creștere de colectare a veniturilor proprii, cifrele estimate pe anul trecut se apropie de 400 de mii de lei, fapt care va crește, numărul investitorilor privați care optează pentru Nicolae Bălcescu, fiind în creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *