Orban: Reţele de gaze naturale prin fonduri europene; Breteaua de legătură dintre Râmnic şi autostradă este fundamentală

Premierul Ludovic Orabn a declarat vineri, la Horezu, că se are în vedere lansarea programului PNDL 3 dar după ce vor fi finalizate lucrările prin PNDL1 şi PNDL2, la cel din urmă, “gevernul fiind nevoit să suplimenteze pe final de an, sumele pentru Ministerul Dezvoltării pentru că vechiul cabinet nu le avea prevăzute”

“Mai întâi trebuie finalizate cele două programe şi apoi se are în vedere lansarea unui noi program PNDL3. Iar acest program PNDL3 va fi un program complementar proiectelor cu fonduri europene”,a precizat premierul României.

În acest sens, Orban spune că se va negocia pentru următorul execrciţiu bugetar al Uniunii Europene toate proiectele de infrastructură posibile, mai ales introducerea, extinderea şi înfiinţarea reţelelor de gaze naturale. 

Premierul spune că vor exista ghiduri simplificate pentru accesarea de fonduri europene, ştiind care au fost până în prezent problemele ridicate de administraţia publică locală.

În ceea ce priveşte infrstructură mare, Ludovic Orban a precizat că Autostrada Sibiu – Piteşti este prioritatea cabinetului.

“În afara celor 3 loturi aflate în prezent în diferite faze avansate de licitaţie sau implementare, se ştie că mai erau 2 loturi, cele mai grele, cele montane, cele care implică lucrări de artă – tunele, viaducte. La unul dintre ele a fost avizată soluţia tehnică, deci de anul viitor se poate completa documentaţie, mai avem unul în lucru să vedem dacă se impun şi alte foraje suplimentare. În ceea ce priveşte legătură municipiului Râmnicu Vâlcea cu autostrada, aceasta este fundamentală pentru noi şi trebuie realizată în regim de urgenţă”, a precizat Orban.

Premierul a vorbit şi despre anularea “detaşărilor din privat la stat” şi despre stoparea cumulului “pensie şi salariu”, cu excepţia învăţământului, unde nu se va aplica această măsură până la finalul anului şcolar.

În ceea ce priveşte desfiinţarea SIIJ, Orban spune că a fost depus un Memorandum şi acest lucru se va face prin lege şi nu prin OUG.

Ludovic Orban a fost prezent la Horezu, unde participă aproape fără excepţie, de 30 de ani, la ceremoniile dedicate marelui om politic liberal I.Gh Duca, premier liberal asasinat pe 30 decembrie 1933 şi care este înmormântat la biserica din Urşani.

Ulterior slujbei de pomenire care a avut loc la Urşani, Orban şi o delgaţie PNL Vâlcea formată din membrii BPJ şi aleşii locali au participat la Delegaţia Permanentă a partidului, la Casa de Cultură din Horezu.

Din 1990, la Horezu, anual, în această perioadă a anului, se organizează Şcoala de Iarnă a PNL, şcoală organizată de organizaţia judeţeană a liberalilor, cu ocazia ceremoniilor dedicate marelui om politic, fostul premier Ion Gh. Duca.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *