Băbeni, Oraşul Paralelei 45 din Vâlcea, va avea un centru elegant cu piaţetă şi fântână arteziană

Băbeniul cel mai dinamic economic orăşel din Vâlcea, aşezat pe Paralela 45 începe să prindă contur şi dacă acum mai bine de 10 ani, era de evitat, în prezent, place ochiului şi eleganţa este o prioritate pentru administraţie.

dacă anul trecut zona blocurilor a fost modernizată iar în primăvară s-a investit în asfaltarea a zeci de străzi din Băbeni, acum se lucrează la piaţeta din faţa Casei de Cultură.

Aici, potrivit edilului Ştefan Bogdan, zona se va moderniza, va exista o fântână arteziană, spâţiu verde, alei, iluminat.

„Oraşul este în plină transformare. Au fost multe lucruri ca prioritate pentru noi, periferiile, zonele inundabile, străzile care doar cu numele erau străzi. Le-am luat pas cu pas şi azi, Băbeniul spun eu, trebuie să arate ca un oraş care să se lupte pentru locul 3 în judeţ, din punct de vedere economic”, spune primarul Bogdan. 

Băbeniul este un puternic centru agro-zootehnic şi unul forestier dar nu în ultimul rând, un centru industrial în expansiune. Parcul Industrial din zona fostei Uzine Militare atrage locuri de muncă, industrializarea din zona riverană DN 64 sunt vectori de dezvoltare ai oraşului situat pe Paralela 45.

Una dintre problemele care urmează să fie discutate este amenajarea unei giraţii pentru a asigura ieşirea spre Râmnicu Vâlcea, din oraşul Băbeni.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *