Oraşul natal al lui Lenin va avea un cartier în memoria fostei URSS

Ulianovsk, oraşul în care s-a născut Vladimir Ilici Lenin, va avea un cartier ce va găzdui muzee şi magazine cu articole tipice erei comuniste, relatează joi Deutsche Welle.

Propunerea privind crearea acestei zone care se va întinde pe 120 de hectare a fost deja prezentată guvernului rus, a spus directorul local pentru proiecte urbane, Serghei Lakovski. Costurile Muzeului Uniunii Sovietice sunt estimate la circa 60 de miliarde de ruble (circa 1,38 miliarde euro/1,85 miliarde dolari).

Guvernul şi investitorii vor participa cu câte 50%, a spus Lakovski, director al Centrului de dezvoltare turistică din Ulianovsk. Potrivit planurilor sale, reamenajarea complexului muzeal existent va începe la mijlocul anului 2014, urmând a fi finalizată în 2022, la împlinirea a o sută de ani de când s-a creat Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), destrămată în 1981.

Oraşul doreşte ca numărul turiştilor să crească, de la 200.000, la peste un milion pe an.

Proiectul suscită însă controverse în Rusia, unde criticii susţin că încă nu s-a analizat în profunzime istoria sovietică şi, prin urmare, lipseşte conceptul călăuzitor în organizarea unui muzeu de acest tip

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *