Orașul Horezu va avea Serviciu de Transport Public în Comun efectuat cu autobuze electrice

De departe orașul Horezu poate fi numit neoficial al treile municipiu economic al Vâlcii, având venituri proprii la jumătatea municipiului Drăgășani, dar Horezu se poate autofinanța, nedepinzând de alocările guvernamentale.

Și pe drept cuvânt așa este, Horezu fiind chiar o capitală a regiunii vestice a județului Vâlcea, un centru economic și administrativ pentru localitățile Olteniei de sub Munte, un pol turistic cu o dinamică accelerată pe toate palierele, turism, social, piața muncii.

În prezent în Horezu se derulează mai multe lucrări ample: se construiește blocul pentru medici, în parteneriat cu ANL, a început asfaltarea tuturor străzilor din oraș care au deja introduse apa și canalizarea. Se construiesc 8 km de piste de bicicliști.

Urmează să demareze construcția a 4 blocuri nZeb pentru specialiști cu 24 de apartamente. Sediul ISU a fost finalizat în zona Treapt și acolo se vor muta și Jandarmeria și Poliția.

Centura orașul urmează să fie scoasă la licitație, atât proiectul tehnic și execuție, cu o valoare de 45 de milioane de euro.

În Spitalul Orășenesc urmează investiții în aparatură medicală de 2,2 milioane de euro – reabilitarea rețelelor de oxigen, se achizșionează încă trei aparate – ecograf, RMN și inscriptor CD. Pe raza orașului se vor monta 19 stații electrice de reîncărcare. Și se vor monta insule ecologice.

Și nu în ultimul rând, orașul Horezu este al treilea care va avea o societate de transport public în comun, urmând a fi achiziționate 4 autobuze electrice care vor face legătură cu satele componente.

Locul 4 în turismul vâlcean pe anul 2022, stațiune Horezu a reușit să cazeze anul trecut 10.000 de turiști dar a fost gazdă și pentru un număr de 20.000 de turiști care au trecut prin frumosul oraș brâncovenesc, capitala cermaicii românești.

Cu peste 6,86 milioane lei  (998 lei per capita) și o populație oficială de aproximativ 7000 de locuitori, orașul devenit stațiune de interes național, ocupă locul 4 în Vâlcea, ca PIB și este al treilea cel mai dezvoltat oraș din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *