Oraşul din Vâlcea care în această vară şi-a dublat populaţia

Nu mai este niciun secret faptul că staţiunea balneară Călimăneşti – Căciulata este una din cele mai căutate staţiuni din România, în această vară atingând însă recordul de turişti, populaţia rezidentă fiind de 20.000 de locuitori în mijlocul verii.

„Da, aşa este. Începând cu jumătatea lunii iulie sau chiar în prima decadă şi până la finele lunii august, în ceea ce priveşte structurile de cazare, a fost atinsă limita maximă. Fapt care s-a văzut în fapt în trafic, parcări. Asta pe noi ne obligă să gândim pentru anii următori investiţii care să faciliteze traficul în staţiune. Pentru că cifrele din acest an, înseamnă o nouă etapă în turismul de pe Valea Oltului. Călimăneştiul a intrat clar într-o altă etapă de dezvoltare”, spune primarul Florinel Constantinescu.

Dacă oraşul are o populaţie rezidentă de 9000 de locuitori cu aproximaţie, cifrele acestei veri au raportat peste 20.000 de rezidenţi cu totul în staţiune.

Oferta acestei veri a fost una mult mai generoasă decât aceea din anii anteriori, cinci vaporaşe de croazieră pe râul Olt, Mirajul Oltului, un nou complex spa, investiţie a Consiliului Judeţean Vâlcea, care se adaugă aleilor de promenadă, drumeţiile montane, piscinelor din staţiune. Plus obiectivele de patrimoniu, Mănăstirea Cozia rămând în topul celor mai vizitate lăcaşe de cult din România dar şi restul mănăstirilor din zonă.

Pentru anii următori, parcul de aventură, falezele râului Olt, trei noi hoteluri de 4 stele, perpsectivele asfaltării drumului spre Vârful Cozia, dezvoltarea localităţilor învecinate, drumul de legătură cu Bucureştiul, via Curtea de Argeş, sunt elemente care pot să anunţe un turism reuşit în staţiunea vâlceană.

Şi tot pentru prima dată, ponderea turiştilor veniţi prin Casele de Pensii au scăzut la jumătate din numărul total de turişti veniţi la Călimăneşti.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *