Orașul care abia după 30 de ani începe să arate a….oraș!

Berbeștiul era doar cu numele un oraș până acum un an. Un amestec pestriț de blocuri, de drumuri desfundate, o zonă insalubră, în care se confruntau clanurile, o zonă minieră în declin prin care treceai cu teamă.
O operație grea pe care administrația Cumpănășoiu a trebuit să o rezolve. Să pleci de la zero și să transformi acest amestec însalubru într-un oraș.
Azi, treptat Berbeștiul începe să semene a centru urban. Deși mai sunt multe de făcut, totuși cine trece azi prin acest oraș vede schimbarea. Un bulevard modern, rigole noi, sistematizare de străzi, parcări în zona blocurilor, o zonă dezafectată de gunoaie, un pas pe care administrația l-a făcut. Acum urmează proiectele mari pe infrastructură.
Există însă și un handicap mare și nu doar la Berbești, o problemă națională, a câinilor comunitari. Aici legea este destul de lejeră pentru că nu obligă oamenii să-și sterilizeze câinii și nici medicii veterinari să urmărească efectivul de animale domestice pe care un om le deține în gospodărie. O mentalitate greu de schimbat pentru posesorii de câini care nu își sterilizează animalele și practică abandonul cățeilor. Dacă ar exista amenzi drastice pentru posesorii de animale care nu își sterilizează dacă medicii veterinari ar urmări aplicarea acestor legi poate nu ar mai exista atâția câini vagabonzi pe străzi, cum sunt și la Berbești.
Primarul Cumpănășoiu speră ca parlamentarii vor gândi o lege dură în acest sens, pentru că adăposturile de animale nu sunt suficiente pentru a diminua acest fenomen.
În ceea ce privește lucrările de infrastructură, în scurt timp va demara execuția rețelei de canalizare, prin Anghel Saligny. Un program prin care deja se lucrează la asfaltare, fiind până în prezent 1,5 km de drum reabilitat. Urmează să intre în asfaltare Aleea Libeertății și să continue sistematizarea străzilor.
Prin PNRR se va reabilita sediul primăriei, va fi implementat TIC, școlile vor primi mobilier nou, table inteligente și se vor dota laboratoarele de informatică.
O ultimă veste bună este aceea că va funcționa la Berbești, Centrul Medical de Permanență, unde vor lucra 6 medici, în fostul sediu al dispensarului veterinar.