Oraşul Brezoi în drumul spre a deveni staţiune montană

Primăria oraşului Brezoi a început demersurile privind transformarea oraşului în staţiune montană, potrivit primarului Robert Schell.
“Este un avantaj conferit de aşezarea noastră pe Valea Oltului, chiar în defileu, şi având două direcţii de dezvoltare turistică, capitală a Ţării Loviştei, pe malul stâng al Oltului, dar şi poarta de intrare în frumoasa vale a Lotrului. De aici, drumul merge spre Voineasa, Vidra, Transalpina. Este un drum lung, cu multe criterii, dar sper că, la final, vom fi una din staţiunile montane ale României. Sunt două hoteluri mari deschise aici, 4 pensiuni, pe modelul ranch, pista de biciclişti, poate cea mai lungă din regiune, de aproape 10 kilometri, masivul Ţurţudanu, un adevărat ecosistem în apropierea centrului localităţii. Legendele aurului, conglomeratul de italieni şi saşi, există un compozit care face din Brezoi un oraş atipic pentru Oltenia de sub munte”, a precizat Schell.

Acesta spune că pensiunile care sunt în funcţiune, dar şi cele care sunt în faze avansate de execuţie, oferă o gamă largă de divertisment. “În viitorul apropiat, zona turistică Brezoi – Mălaia – Voineasa – Vidra – Obârşia Lotrului va fi un culoar distinct pentru cei care doresc să îşi petreacă vacanţele în Vâlcea”, a completat edilul din Brezoi.

Oraşul Brezoi se află la 35 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, este considerat capitala Ţării Loviştei şi este situat pe Valea Oltului, la confluenţa râului Lotru cu Oltul. (administratie.ro)

3 comments

  • Marcu Gabriel

    Primarul acesta este fantastic. Unde este această pistă de bicicliști de 10 km că noi de acici din Brezoi nu știm nici un metru de asemenea pistă. Iar atunci când vorbește despre ecosisteme ar trebui să știe că masivul Țurțudan este doar un vârf stâncos în apropierea căruia s-a derulat un masiv incendiu de pădure așa că ecosistemele valoroase sunt pe partea dreaptă a Lotrului și în masivul Cozia. Valorile turistice sunt date și de trasee montane superbe, de vechi tradiții și cătune pe care nu a reușit de 15 ani să le pună în valoare, de investiția de 2,8 mil de euro de la Proieni de care probabil a uitat să menționeze. Mai sunt și altele dar ….

    • @Marcu Gabriel: păi Dvs ați spus ca e fantastic Herr Burgemeister, adica Don Primar, si daca e fantastic, pe cale de consecință, are și o minte fantastică, nu? Atunci toate ,,chestiile” alea sunt numai in mintea lui. Se lăuda că va face trepte spre Țurțudan, le-a făcut? NU! S-a lăudat ca ia podul în curbă de peste Olt, ( http://mesterucasei.blogspot.ro/2012/04/singurul-pod-construit-in-curba-din.html ) monument istoric, cu nit de aur, -și că îl duce sa-l pună peste Lotru, la Vasilatu. A făcut? NU! …păi și atunci ce mai contează că visează cu ochii deschiși la chestii ștințifico-năstrușnice? Mârtia jurnaliștilor habarniști suportă orice. Hamnibal Anteporcas

  • Erată: ,,MÂRTIA” se va citi „HÂRTIA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *