Oraşul Bălceşti încheie un an cu multe reuşite în investiţiile din infrastructură

Orașul Bălcești, care era în urmă cu câţiva ani, definit polul sărăciei în judeţul Vâlcea, se află în plin proces de modernizare. Oraşul şi-a schimbat faţa şi merge atât pe investiţii în economie, infrastructură cât şi patrimoniu.

Numeroasele proiecte care se implementează privesc îmbunătățirea și modernizarea infrastructurii, adaptarea unităților de învățământ cerințelor europene, un centru multifuncțional educațional și recreativ, asfaltarea străzilor, modenizarea a 5,264 km de drumuri de exploatare forestieră, creșterea eficienței energetice în clădirile publice și sistemele de iluminat, precum și sprijinirea regenerării orașului.

Nu mai puţin de 5 milioane de euro urmează să fie investiţi în oraşul Bălceşti, bani care vor schimba radical perspectivele oraşului, acesta urmând a deveni un mic pol regional în această parte de judeţ, unde trăiesc pesze 30.000 de locuitori, atât în oraş cât şi în comunele limitrofe.

„De dezvoltarea oraşului depinde de fapt ridicarea întregii zone. Avem proiecte de extindere a reţelei de gaze naturale pe 10 km dar şi pentru asfaltarea, în măsura în care găsim surse de finanţare, pentru majoritatea drumurilor principale din zonă”, spune primarul Constantin Aleca.

Bălceștiul este vechiul târgușor de odinioară, micul orășel de astăzi, care mai păstrează un strop din parfumul așezării târgoveților vremurilor. Micuțul centru încă mai are vechile case cu arhitectura vremii, șarmul aristrocratic, conacul boierilor Otetelișeni, urmele lui Petrache Poenaru, iar prin sate sunt locuri unde timpul pare ca s-a oprit în loc, menţinând parfumul aristocraţiei de final de veac al XIX-lea.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *