Oltchim Râmnicu Vâlcea nu este Chimcomplex Râmnicu Vâlcea! Unul a murit altul e viu și sanatos

Mă simt nevoit să fac o precizare, tocmai pentru a atenua efectul informației falimentului Oltchim.

Da, Oltchim Râmnicu Vâlcea a falimentat. Dar este vorba de un balast al vechiului combinat, rezultatul unui management dezastruos din ultimii ani, a unor privatizări inoportune (vezi Arpechim). Este falimentul unui brand, din păcate omorât de cârdășia politicienilor și a managerilor incompetenți.

Grosul Oltchim sau activele care au functionat au fost achiziționate, din fericire, de Chimcomplex, un grup de firme care aparține omului de afaceri român, Stefan Vuza.

La un an de la privatizare,  Chimcomplex Râmnicu Vâlcea funcționează, are 1200 de angajați și este una din cele mai competitive companii din tara. Mai mult, activele industriale ale lui Vuza au pus bazele Companiei Romane de Chimie, primul concern cu capital suta la suta românesc.

Nu se poate vorbi de un dezastru al platformei chimice, așadar, Chimcomplex, Vilmar, Uzina Mecanica sunt exemple de companii fanion ale industriei vâlcene. Iar dacă lucrurile se vor remedia între Uzinele CIECH și CET Govora, se poate spune că vechea platforma capusata aproape 20 de ani de politicieni și manageri de stat români este salvată

Așadar Oltchim a murit dar Chimcomplexul vâlcean duce mai departe industria chimica de la Raureni.

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *