Olanu va avea în acest an lac pisciol, ştrand şi căsuţe de vacanţă, printr-un proiect FLAG

În cele din urmă potenţialul râului Olt va fi valorificat iar unun din domeniile de bază ale turismului, turismul psiciol va fi astfel lansat şi în judeţul Vâlcea, în comuna Olanu, unde în urma unui proeict cu fonduri europene, va fi realizat un complex turistic.

Acesta va fi executat în anul 2020, în comuna Olanu, localitate situată pe malul stâng al râului Olt iar administraţia speră să fie unui din punctele de atracţie a localităţii.

„Suntem o comună aflată pe axa de legătură cu judeţul vecin Olt, aici vinm de regulă pescarii din Vâlcea şi din judeţul vecin, în bălţile din lunca Oltului şi ne-am gândit că acest proeict vine în întâmpinarea dorinţelor acestora de a avea o zonă amenajată şi dedicată lor”, spune Gheorghe Anghel, primarul din Olanu.

Acesta crede că după investiţia statului care ar fi un punct de plecare şi investitorii privaţi vor achiesa la această idee şi se poate dezvolta un întreg complex de zone turistice în lunca Oltului, funcţie de afluxul de pescari dar şi de iubitori ai acestui turism în localitate.

Astfel că, la finalul proiectului, va funcţiona în localitate un lac de pește de 800 mp, o piscină în suprafată de 16X8 mp, vestiare, un loc de joacă pe o suprafață de 60 mp, patru căsuțe tip champing, trei foișoare, alei ietonale și mobilierul stradal aferent parcului.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *