Olanu, este un nod rutier important pe axele comerciale din Vâlcea şi Olt

Comuna Olanu aşteaptă reabilitarea completă a Drumului Oltului, drum care va traversa localitatea de la nord la sud şi care va transforma comuna într-un importnat nod rutier..

Din comuna se poate ajunge spre Drăgăşani, spre judeţul Olt, spre DN 67 şi spre Galicea, fiind astfle una din localităţile aflate la intersecţia a mai multor artere de circulaţie, vechi drumuri comerciale care tranzitau de veacuri, comuna meşterilor în olane de casă.

“După ce drumul de legătură cu Vitomireşti, cu judeţul Olt a fost complet reabilitat şi deja este ce mai scurtă legătură cu această zonă, o punte de legătură între cele 2 judeţe, dar şi cel mai scurt acces spre comuna vâlceana Dănicei, se lucrează şi la judeţeanul care merge jos spre Drăgăşani. şi Slatina.. Odată ce şi acest drum judeţean va fi reabilitat, vom avea un trafic crescut de mărfuri spre Slatina, vorbim de un drum cu trotuare, cu asfalt care să reziste la trafic greu şi care va dezvolta investitiile în zonă”, spune primarul Gheorghe Anghel

Primăria Olanu se poate lăuda cu majoritatea drumurilor de interes local asfaltate, cu un nivel de viaţă crescut, urmând doar introducerea reţelei de gaze naturale să completeze lista de utilităţi. Acestea vor fi introduse prin formarea unui ADI, cu restul comunelor de malul stâng al Oltului.

Olanu are, la ora actuală, 8 kilometri de apă și canal, iar cu Apavilul se face extindere de apă și canal în toată comuna, respectiv, la finalul acestei lucrări, vor exista  23 de kilometri apă și 22,5 canal. 

Şomajul este scăzut, majoritatea locuitorilor lucrează fie la agenţii economici din Râmnic, fie la Băbeni sau Drăgăşani. Sau sunt plecaţi afară, în statele comunitare.

Iar parcul agro.turistic, finanţat prin FLAG, din comuna Olanu, localitate situată pe malul stâng al râului Olt este unul care se doreşte a fi punctul de pornire al stimulării turismului din lunca Oltului.

“Suntem o comună aflată pe axa de legătură cu judeţul vecin Olt, aici vin de regulă pescarii din Vâlcea şi din judeţul vecin, în bălţile din lunca Oltului şi ne-am gândit că acest proeict vine în întâmpinarea dorinţelor acestora de a avea o zonă amenajată şi dedicată lor”, spune Gheorghe Anghel, primarul din Olanu.

Acesta crede că după investiţia statului care ar fi un punct de plecare şi investitorii privaţi vor achiesa la această idee şi se poate dezvolta un întreg complex de zone turistice în lunca Oltului, funcţie de afluxul de pescari dar şi de iubitori ai acestui turism în localitate.

Astfel că, la finalul proiectului, va funcţiona în localitate un lac de pește de 800 mp, o piscină în suprafată de 16X8 mp, vestiare, un loc de joacă pe o suprafață de 60 mp, patru căsuțe tip champing, trei foișoare, alei ietonale și mobilierul stradal aferent parcului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *