Olăneștiul va avea un complex sportiv și parc de agrement la standarde europene

Dacă până acum, Olăneștiul era considerat stațiunea pensionarilor, iată că, din această vară, stațiunea a câștigat teren. Gradul de ocupare a fost sută la sută, nu numai pentru apele miraculoase sau bazele de tratament, ci și pentru segmentul tinerilor care doresc și caută agrement. Administrația locală a recepționat această lipsă și s-a implicat în aducerea stațiunii la un standard căutat de toate categoriile de vârste. Acum, autoritățile locale din orașul Băile Olănești execută pentru baza sportivă, un teren de sport și vor depune un proiect pentru finanțare europeană privind construirea unui parc de agrement dotat cu mobilier, teren de tenis, vestiare, cu toate utilitățile necesare, inclusiv wi-fi. Primarul orașului, Sorin Vasilache, spune că acest complex sportiv va atrage tinerii cu înclinație spre sport și nu numai, dar și echipele sportive pentru desfășurarea cantonamentelor, întrucât, pe lângă cazare și masă, pot avea în program și agrement.

”Am demarat această investiție, având în vedere relansarea activităților de educație fizică și sport pentru toate categoriile populației, precum și posibilitatea organizării unor competiții regionale și,implicit, stimularea și creșterea nivelului de educație și ridicarea standardului de viață a locuitorilor orașului. Consider că, îmbunătățirea mediului urban prin reconversia funcțională a terenului neutilizat din strada Tudor Vlladimirescu și transformarea acestuia în zonă de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate, este un obiectiv care revitalizează și regenerează orașul. Un teren dezafectat industrial, poate deveni un punct de interes, atractiv și plăcut pentru comunitate. În cadrul complexului vom realiza alei pietonale, piste pentru bicicliști, trotuare, spații verzi amenajate cu foișoare, pergole, flori, arbuști, vom amenaja locuri speciale pentru sport, locuri de joacă, vom dota cu mobilier  urban și se va instala wi-fi în spațiille publice. ”, a declarat Vasilache.

De asemenea, primarul a mai spus că lucrează, în continuare, la modernizarea infrastructurii turistice, iar acest lucru presupune modernizarea parcurilor, cu instalații moderne de iluminat, locuri de joacă, aparate de fitness și piste de biciclete.

”Vom moderniza parcurile care au mai rămas, piața comercială și vom moderniza iluminatul public cu sursă proprie, cu leduri”, a adăugat Vasilache.

Concomitent, aparatul administrativ lucrează și  la proiectul pentru consolidarea străzii Epurești și a zonei aferente, însemnând ziduri de sprijin, rigole și drenaje, iar printr-un alt proiect pe OG 28, se intenționează asfaltarea străzilor care fac legătura cu localitățile componente, respectiv Tisa – Ppietriș și Tisa – Gurguiata – Mosoroasa.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *