Olănești se modernizează: străzi, parcuri, baza sportivă, wi-fi

În stațiunea Băile Olănești se lucrează atât la modernizarea infrastructurii, cât și la modernizarea orașului. Potrivit declarațiilor primarului Sorin Vasilache, urmează să înceapă lucrările la construirea unei baze sportive. Obiectivul de investiții se află în faza de achiziție publică a lucrărilor de execuție. Tot la capitolul modernizare stațiune, cu fonduri norvegiene se vor monta stații wi-fi în zona centrală, zona comercială și în cele trei parcuri: Unirii, Poștă și Primărie. Lucrările la parc sunt în derulareși se derulează cu fonduri europene, cu o valoare de 1, 5 milioane de euro.

”Proiectul este unul amplu,  prevede realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclete, trotuare, amenajarea de spaţii verzi, modelarea terenului, crearea de facilităţi pentru recreere pe terenul amenajat, zone speciale pentru sport, locuri de joacă pentru copii, dotare cu mobilier urban, modernizarea străzilor urbane adiacente terenurilor supuse intervenţiilor şi, de asemenea, amenajarea unui teren de sport de dimensiuni mari, pretabil pentru desfăşurarea activităţilor sportive, cu gazon natural.”, spune Vasilache.

Claudia POPA

În ceea ce privește infrastructura rutieră, în Olănești sunt mai multe străzi în reabilitare atât către satele componente, cât și pe străzile orașului. ”Se lucrează la stabilizarea străzii Epurești, cu ziduri de sprijin, rigole betonate; pe strada 1 Mai sunt lucrări de asfaltare, dar și rigole, iar străzile către localitățile componente sunt în reabilitare. Sperăm ca anul acesta, Consiliul Județean să mai asfalteze către Comanca încă un kilometru de asfalt pe DJ 656. De asemenea, se vor face extinderi de apă pe strada Păsărelelor, pe strada Cheia și legătură rețea cu strada Cumpăna. Aici se vor realiza 18 branșamente de apă și se va monta o stație de pompare”, a declarat Sorin Vasilache, primarul orașului Olănești.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *