Olăneşti – Riviera investeşte în 3 noi centre Spa şi Tratament în celebra staţiune vâlceană

Băile Olăneşti, la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, sub umbra Căpăţânilor, a început galopul turistic pentru a deveni nu doar o staţiune regăsită pe adresele caselor de pensii, ci o staţiune care să se adreseze tuturor turiştilor, nu doar celor subvenţionaţi.

În primul rând, Olăneştiul este o staţiune de munte, iar o plimbare pe aleea de cură balneară până dincolo de Comanca, respirând aerul curat al Cheilor Olăneştiului, aduce turistului bucuria coabitării cu natura: fagii care şoptesc pe marginea drumului, primăvara care pândeşte pe sub frunze, minunea acestei staţiuni care s-a oferit singură, cu voie de sus, să dea omului sănătate! Seva ei dătătoare de vigoare, prin izvoarele minerale medicale, a vindecat o umanitate în 200 de ani de existenţă.

Cei care vin pentru tratament au deja o paletă largă de servicii medicale, în clinici variate. Cei care sunt drumeţi o pot apuca pe drumul mănăstirilor, iar montaniarzii au unde face popas în drumul lor spre crestele Căpăţânilor.

Societatea Olăneşti Rivieră a început însă să investească masiv în ultimii ani în structurile proprii de cazare, străduindu-se să vină în întâmpinarea clienţilor cu noi standarde de calitate şi să schimbe clişeul că „turismul balnear este doar pentru vârsta a III-a”. Reprezentanţii societăţii spun că în Occident tratamentul balnear este o opţiune pentru orice categorie de vârstă şi profesională, nu doar apanajul pensionarilor.

Dar pentru a atrage turişti noi, cu anumite exigenţe în privinţa confortului,  oferta trebuie să îndeplinească anumite standarde de confort şi calitate. Structurile hoteliere trebuie să aibă standarde occidentale, iar rezidenţii să fie respectaţi şi să se simtă trataţi cu consideraţie, stimulându-li-se fidelitatea pentru staţiunea izvoarelor de aur.

În acest sens, procedurile, baza de tratament, apele minerale medicale trebuie să respecte standarde, să aibă calităţi terapeutice, personalul să fie unul pregătit.

De aceea, Hotelul Olăneşti se află în plin proces de modernizare, societatea urmând să-l realizeze şi pe cel de-al doilea din zona Livadia. Hotelurile vor avea atât baze de tratament, complexe spa, cât şi săli de congrese şi conferinţe şi multiple moduri de petrecere a timpului liber, ţinta fiind atât turiştii români, cât şi cei străini.

În viitorul apropiat, Olăneşti – Riviera va investi în 3 noi centre spa şi de tratament. Unul deja este aproape de finalizare la Hotel Olăneşti şi implică modernizarea vechiului hotel, astfel încât acesta va redeveni fanionul staţiunii. Un alt modern centru va fi hotelul P+8 de pe aleea izvoarelor, unde vor fi construite şi săli de conferinţe, acest hotel oferind şi pentru turismul de business oportunităţi de cazare.

Iar un complex Spa va fi construit în apropierea Micii Sirene, unde a funcţionat vechiul pavilion al băilor. Acesta va avea şi piscine închise, dar şi bazine în aer liber.

Astfel, prin investiţiile companiei Olăneşti – Riviera, staţiunea va oferi o gamă bogată de centre spa, numărul turiştilor urmând a creşte progresiv în anii următori.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *