Olăneşti – Riviera, cel mai mare complex hotelier din Băile Olăneşti, investeşte masiv în turism

Nu este nici un secret că Olăneşti Riviera este cel mai mare investitor din Băile Olăneşti şi că, anual, zeci mii de turişti vin la tratament şi sunt cazaţi în structurile hoteliere ale acestui complex

Societatea Olăneşti Rivieră a început însă să investească masiv în ultimii ani în structurile proprii de cazare, străduindu-se să vină în întâmpinarea clienţilor cu noi standarde de calitate şi să schimbe clişeul că „turismul balnear este doar pentru vârsta a III-a”. Reprezentanţii societăţii spun că în Occident tratamentul balnear este o opţiune pentru orice categorie de vârstă şi profesională, nu doar apanajul pensionarilor.

Dar pentru a atrage turişti noi, cu anumite exigenţe în privinţa confortului, atunci oferta trebuie să îndeplinească anumite standarde de confort şi calitate. Structurile hoteliere trebuie să aibă standarde occidentale iar rezidenţii să fie respectaţi şi să se simtă trataţi cu respect, stimlându-le fidelitatea pentrz’u staţiunea izvoarelor de aur.

În acest sens procedurile, baza de tratament, apele minerale medicale trebuie să respecte standarde, să aibă calităţi terapeutice, personalul să fie unul pregătit.

De aceea, Hotelul Olăneşti se află în plin proces de modernizare, societatea urmând să realizeze şi cel de-al doilea din zona Livadia. Hotelurile vor avea atât baze de tratament, complexe spa, săli de congrese şi conferinţe şi multiple moduri de petrecere a timpului liber, ţinta fiind atât turiştii români cât şi cei străini.

După succesul de pe litoral, unde Hotelul Riviera din Mamaia a devenit o destinaţie căutată de turişti, conducerea de la Olăneşti, spune că brandul firmei va fi la fel de respectat şi în Olăneşti şi nimeni nu avea de pierdut.

În ceea ce priveşte taxarea apelor din staţiune, societatea ştie că este un inconvenient dar spune că deşi sunt multe exagerări, soluţiile ar consta în întoarcerea către administraţia locală a unei părţi consistente din redevenţă. Oricum, Olăneşti – Riviera este cel mai mare contribuitor la bugetul staţiunii vâlcene

Mai mult, apele de la Băile Olăneşti nu sunt simple ape minerale, ci ape minerale medicale iar consumul lor se recomandă doar pe bază de trimitere medicală, asta odată, iar pentru menţinerea calităţilor terapeutice ale acestora sunt necesare analize zilnice şi investiţii în reţele de conducte pentru a evita impurităţile.

De altfel staţiunea Băile Olăneşti poate afirma că numărul turiştilor care au optat pentru oraşul izvoarelor de aur a depăşit numărul record de 50.000, o mică parte fiind turişti străini.

„Este primul an, în care se poate spune că turismul de agrement s-a consolidat iar Băile Olăneşti iese din paradigma unei staţiuni exclusiv socială. Asta se datorează proprietarilor de hoteluri care au înţeles să iasă în întâmpinarea celor care vin aici şi cu alte oferte, cu puncte de atracţie, să abordeze segmentul tinerilor şi de ce nu, să devină o destinaţie de week-end pentru cei din Râmnic şi nu doar”, spune primarul Sorin Vasilache.

Acesta adaugă şi faptul că investiţiile guvernamentale vor spori axa turismului monahal, astfel încât să fie facilitat accesul turiştilor şi spre zestrea de mănăstiri care se află în bazinul Olăneştiului – Iezer, Pahomie, Bradu.

„Mă refer la consolidarea drumului judeţean Iezer Pahomie, care va fi realizat de CJ, prin investiţie guvernamentală. Băile Olăneşti va urmări mai multe coordonate de turism – balneologia, agrementul, monahal şi agro-turismul. Cu precădere ultimul este o ofertă tentantă spun eu, pentru cei care vor să dezvolte turism aici. Comanca, Tisa sunt sate, perfect conservate, aflate în mijloc de natură şi care pot dezvolta mici pensiuni agro, ecologice, oferind celor care doresc să evadeze din cotidian, din tumultul metropolitan pentru câteva zile, exact relxarea de care au nevoie”, a completat edilul din Olăneşti.

AP

 

One comment

  • Ce folos. Statiunea in sine arata jalnic. Gunoaie peste tot , haite de caini vagabonzi. Nici un strand cu apap termaala???!!! Totul a regresat inclusiv comparativ cu anii de dinainte de 89

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *