Ocnele Mari se consolidează treptat drept stațiune de interes național

Se lucrează intens pentru a schimba radical o stațiune unicat în România prin terapia cu apă sărată, aerul puternic ozonat, un oraș mai vechi decât România și care emite pretenții pentru a deveni o stațiune de interes național.

”Nu putem spera decât prin încheierea pandemiei și din această vară să fei redeschis turismul la capacitate normală. Ocnele Mari trăiește prin turism și toate lucrările pe care le facem acum sunt menite a face din Ocnele Mari o stațiune plăcută, primitoare, atractivă pentru turiști. Vrem să combinăm tradiția cu modernul, să păstrăm patina veche a stațiunii dar să oferim și lucruri care să respecte standardele de confort pentru toate categoriile de turiști”, spune primarul Remus Sasu.

Așa este, Ocnele Mari este un oraș vechi, cu case care respectă multe încă, arhitectură submontană, cu străzi pline de flori și cu magnolii, cu curți mari pline de flori un oraș aflat într-o căldare subcarpatică, acolo, unde primii daci au avut străvechea capitală a burilor.

Un oraș în care toți mari voievozi au ridicat o biserică, se spune de altfel că Ocnele Mari a fost orașul străbătut de cei mai multi domnitori români care impresionați de farmecul acestui mic târg au construit un lăcaș de cult. Una dintre bisericile de patrimoniu, prăbușită la cutremurul din 1940, Adormirea Maicii Domnului este azi renovată și una din bijuteriile spirituale ale județului Vâlcea.

În aceste zile se lucrează din plin la modernizarea zonei Ocnița care, potrivit primarului Sasu va fi una din cele mai frumoase cartiere turistice, care să combine pensiunile cu natura, cu o zonă generoasă de promenadă. Aici se contruiesc parcări, trotuare, se amenajează parculețe.

Ocnița va fi legată de Ocne printr-o alee de promenadă, schimbându-se treptat aspectul de părăsit al acestei zone.

Primăria lucrează și poduri și podețe, la trasee turistice, urmând ca în această vară, Ocnele Mari să devină una din stațiunile balneare de top ale României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *