Ocnele Mari încheie cel mai bun an turistic, cu peste 15.000 de turiști pe vară

Stașiunea vâlceană Ocnele Mari poate consemna anul 2022 drept cel mai bun sezon turistic din ultimii 30 de ani, urcând ștacheta la 15.000 de sosiri doar în lunile de vară, fapt care ar duce la un număr total pe tot anul la peste 20.000 de turiști.

Potrivit Primăriei cele două obiective care au atras acest număr mare de turiști sunt ștrandurile cu apă sărată și Salina Ocnele Mari. Sunt cele două componente de bază ale turismului la care se adaugă alte coordonate precum ar fi echitația, drumețiile, vizitele la cetatea Buridava și alte mici obiective.

”Vrem mai mult dar normal că această cifră ne bucură, semn că Ocnele Mari a redevenit după 30 de ani o stațiune importantă pe harta României și cei care au venit pentru prima dată la noi au garantat că vor reveni. Ștrandurile din Ocnița și din Ocnele Mari au fost cele mai căutate în sezonul estival la care se adaugă Salina Ocnele Mari un obiectivi intrat deja în circuitul național al turismului. Din acest an, la Ocnele Mari se poate face echitație iar de anul viitor vom avea și cel mai mare parc de aventură din județ. Lucrăm și la segmentul evenimente pentru că ne dorim ca anul viitor să fie și mai bogat în turiști și să avem o ofertă și mai generoasă. Targetul nostru, deși suntem stațiune de interes local, momentan este atragerea turismului național. Și nu numai. În acest an au apărut noi pensiuni și vorbim de o dinamică pe acest palier. Și multe case de vacanță”, menționează Remus Sasu.

Primăria are multe alte proiecte care prevăd și o alee de promenadă, ca alee cu cură balneară și nu în ultimul rând un complex balnear în parteneriat cu Consiliul Județean astfel încât stațiunea să devină una pentru patru anotimpuri și să crească șansele pentru a intra în zona stațiunilor de interes național.

De atfel anul 2022 a fost și unul bogat în proiecte de infrastructură, de la asfaltări de drumuri, trotuare, parcări, extinderi de apă. Remus Sasu spune că vizează dezvoltarea turismului pe tot arealul Ocnele Mari, nu doar în cele două cartiere cunoscute Ocnița și Ocne dar și în satele componente care pot genera agro-turism – Slătioare, Teiuș, Țeica, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *