Staţiunea Ocnele Mari, din păcate, se află sub asediul câinilor maidanezi

Cu toate că ţin foarte mult la micul orăşel de la vest de Râmnic şi mă refer la cetatea sării, o staţiune care se străduieşte de câţiva ani buni să renască după catastrofele ecologice şi după anii rătăciţi în tranziţia de după 1990, nu pot să nu scriu despre o problemă extrem de gravă semnalată în ultimele zile de foarte mulţi locuitori ai Ocnelor Mari.

Problema se numeşte Câinii Maidanezi. Şi se pare că în acest orăşel chiar există un fenomen, câinii maidanezi zburdă în centrul oraşului, pe lângă şcoală, prin păduri, prin parcuri.

O problemă nerezelvată de ani buni, atât administraţia Iordache cât şi Pătru nu au reuşit să diminueze acest fenomen. Au existat mai multe atacuri, anul trecut, pe strada Paltinului, şi două decese suspecte la limita cu Râmnicul, toate având drept cauză câinii comunitari

Se afirmă că sunt oameni care hrănesc aceşti câini şi care s-au erijat deja în apărători ai patrupedelor. Dramatic este că nu ai voie să circuli cu bicicleta prin centrul oraşului, nu mai spunem ce ar însemna acest gest noaptea din cauza maidanezilor extrem de agresivi. Cetăţenii spun că în pădurile din apropiere deja căţelele au fătat şi numărul câinilor va spori în perioada următoare.

Câinii maidanezi aşadar stăpânesc oraşul, sunt zeci de persoane care nu sunt din Ocne sau vin de sate mărginaşe şi leapădă căţeii chiar în centrul staţiunii.

Semnalul de alarmă trebuie tras pentru că nu mai e mult până la începerea sezonului estival şi nu cred că turiştii ar fi încântaţi să vadă un oraş asediat de câini comunitari.

Pacat de oraş care este din ce în ce mai cochet şi mai aranjat, păcat de eforturile administraţiei de a se ocupa de igienizarea oraşului şi de infrastructură, toate sunt în zadar dacă nu se rezolvă problema câinilor comunitari. Aceasta este în prezent imaginea oraşului lui Burebista şi a cetăţii Buridavei.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *