Ochii cât cepele pe PSD dacă vrem Autostrada Sibiu-Piteşti!

Bun, avem şi guvern. Un guvern care se suprapune perfect peste voinţa electoratului majoritar din 11 decembrie. O sancţiune a elitelor, a aroganţei marca Pleşu, prin care “Las Fierbinţi” era văzut doar ca o parodie a României adevărate, în fond fiind exact realitatea. Deci un guvern PSD-ALDE.

Că va fi bun sau rău, vom vedea în următoarele luni dar pentru Vâlcea examenul este Autostrada Sibiu -Piteşti. Iar Vâlcea s-a mai fript odată cu Ponta şi Şova.

Rezumăm, cabinetul PSD -Victor Ponta a făcut tot ce îi stă în putinţă să tergiverseze proiectul autostrăzii Sibiu – Piteşti, băgând TREI ANI în sertar studiul de fezabilitate şi punând presiune pe Bruxelles să modifice culoarul IV pe Valea Prahovei. O crimă economică asupra judeţului Vâlcea făcută de Ponta, Şova şi Rus. De guvern PSD.

Bun, suntem din nou sub guvern PSD şi noul ministru, Cuc, după nume, pare complet pe dinafara problemei. În primul rând nu ne promite niciun km de autostradă pentru anul 2017, deşi lucrările sunt avansate pe tronsonul Turda – Sebeş(văzut personal acum 2 săptămâni) dar şi pe sectorul Lugoj – Deva. Aici erau termene chiar pentru acest an. Domnul Cuc nu ne-a spus nimic de licitaţiile la tronsoanele de capăt de la Sibiu – Piteşti, adică Piteşti – Curtea de Argeş şi Vestem – Boiţa, unde sf este deja finalizat. Domnul Cuc este paralel cu acest domeniu? Sper că nu.

Noi, îi avertizăm atât pe cei de acolo, cât mai ales pe cei de la PSD de la Vâlcea, că ziarul nostru va sta cu ochii pe acest mare proiect pentru Vâlcea: Autostrada Sibiu – Piteşti! Şi dacă va trece timp şi nu ştim nimic despre ea, ne vom aminti cu drag despre criminalii economici ai Vâlcii – Victor Ponta, Dan Şova şi Ioan Rus, cei care au îngropat această autostradă pentru cea a bogaţilor de pe Valea Prahovei.

De ce acest proiect? Pentru că pune Râmnicu Vâlcea la doar 17 km de cel mai important coridor european de transport mărfuri şi pasageri. Pentru că Râmnicu Vâlcea va deveni doar atunci destinaţie economică pentru investitori, care va genera creşterea nivelului de trai, locuri de muncă şi un PIB mare pentru judeţ. Pentru că este autostrada care duce Călimăneştiul la doar 17 km de acest coridor, etc.

În fine sperăm că PSD Vâlcea şi acest ministru Cuc vor înţelege mai mult decât Biblia, importanţa acestei autostrăzi? Dacă da, de PSD se va lega cel mai mare salt economic al judeţului, dacă nu, dezastrul judeţului va purta un nume…PSD.

Liviu POPESCU

2 comments

  • Daniel Stanisor

    Sa speram ca tot procesul legat de Sibiu – Pitesti va fi unul ireversibil si vor continua ce s-a inceput anul trecut….altfel va trebui sa facem tot ce tine de noi, societatea civila, ca aceasta autostrada sa se realizeze: petitii, proteste publice, presiuni de tot felul etc. Nu trebuie sa-i lasam sa ne mai duca cu zaharelul inca o data…..

  • Vasile

    Asa cum am mai spus Vilcea nu se poate lauda ca are o autostrada, autostrada asta trece prin judetul Vilcea ca nu are pe unde dar noua vilcenilor nu ne satisface vreo dorinta, degeaba avem cel mai frumos judet din tara cu multe statiuni montane si balneare ca pe ei , guvernantii nu-i sensibilizeaza acest lucru. cred ca mai corect ar fi ca Consiliul judetean Vilcea sa perceapa o taxa CNADNR -ului pentru folosirea judetului nostru pentru construirea autostrazii respetive in folosul altora, iar noi sa mergem la Sibiu tot pe valea Oltului actualul traseu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *