Obiectivul primarului Peștereanu este declararea Costeștiului, stațiune de interes local

Pentru acest mandat, primarul Toma Peștereanu spune că va depune toate eforturile pentru ca localitatea pe care o administrează să devină stațiune de interes local, solicitând aici investitorilor în turism să sprijine acest demers.

”Nu vreau să par lispit de modestie dar, Costeștiul, din toate localitățile din Oltenia de sub Munte are toate atuu-urile pentru a spune că vorbim de o localitate turistică. Obiective de patrimoniu, o geografie spectaculoasă, muzee, clădiri care păstrează arhitectura românească tradițională, schituri și mănăstiri, peșteri, un parc național. Numărul locurilor de cazare este în creștere, numărul de turiști care ne vizitează an de an, mai ales vara, putem spune că este unul considerabil. Toate acestea ne determină să spunem că în acești 4 ani, Costeștiul merită clar atestarea de stațiune turistică, de interes local. Altfel stăm la capitolul fonduri europene, eleigibilitate, criterii, punctaj”, spune primarul Peștereanu.

Edilul adaugă faptul că toate investițiile în infrastructura de drumuri, de apă, tot ce înseamnă utilități a fost menit să ridica confortul și calitatea vieții acestei frumoase localități de la poalele Arnotei.

”Vrem aici să avem sprijinul investitorilor din turism, știm că este un an greu, pandemia a lovit exact în acest segment economic dar va trece și această nenorocire și atunci vom putea să ne reluam viața. Până în acel moment vom lucra la documetații, vom vedea care este toată procedura astfel încât efortul nostru să aibă o finalitate pozitivă”, spune primarul Peștereanu.

Comuna Costești a fost la un pas de a fi declarată stațiune turistică la începutul secolului XX, chiar de Carol I, acesta fiind impresionat de geografia și patrimoniul acestei localități de munte. Chiar începuseră demersurile de a fi creat un stabiliment balnear, aici fiind izvoare cu apă sulfuroasă, numai că lucrurile au fost abandonate.

Comuna Costești face parte din cele 10 comune europene tradiționale ale României, cu un patrimoniu și resurse naturale uriașe, fiind etalonul localităților subalpine din Oltenia de sub Munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *