O viitură a măturat peste 30 de gospodării în comuna vâlceană Diculeşti

30 de gospodării din satul Diculeşti al comunei Diculeşti au fost inundate, miercuri seara, în doar 2 ore, în urma unui potop care a angrenat scurgeri de torenţi de pe Dealul Treapt – Afumaţi.

“Dezastru, acesta este cuvântul. Deci efectiv a fost o viitură care a spulberat totul, grădinile sunt compromiseşi vorbim de o zonă agricolă. Din păcate acest dezastru putea să fie prevenit. De 2 ani cerem 1 miliard jumătate de lei vechi pentru a amenaja un canal colector la baza dealului pentru a prelua torenţii şi a-i dirija spre râul Olteţ. Se ştia unde este riscul, s-au făcut hărţi în acest sens, memorii, toată lumea ştia că dacă va ploua cum a fost azi se va produce un dezastru. Acum suntem la faţa locului să vedem ce se mai poate salva”, spune primarul Armand Cupăreanu.

În acest moment Primăria a mobilizat tot personalul din Serviciul Local de Urgenţă pentru a interveni şi a îndepărta efectele viiturii.

Poptopul a durat 2 ore şi toată partea din sat aflată la baza dealului Treapt Afumaţi a fost inundată – curţi, fântâni, grădini, solari, beciuri.

 

Marţi seara, localitatea Zătreni a fost afectată de o furtună puternică, aproximativ 60-70 de copaci au fost smulşi din rădăcini, au fost distruse 2 acoperişuri a două anexe gospodăreşti şi au fost afectate 4 acoperişuri a 4 case.

Vâlcea se află sub avertizare de cod galben de vreme rea.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *