O tânără din Grădiştea a născut singură, într-un cătun izolat

O tânără din localitatea Valea Grădiștei, județul Vâlcea, a născut singură acasă, joi, pentru că ambulanța SMURD nu a putut ajunge la ea din cauză că locuiește într-o zonă greu accesibilă. Paramedicii au mers 1 kilometru și jumătate pe jos pentru a ajunge la ea.

Femeia a sunat la 112 și a cerut ajutor, dar până să ajungă paramedicii la ea, a născut singură. Femeia locuiește într-o zonă greu accesibilă din satul Valea Grădiștei, astfel că paramedicii chemați să o ajute au mers un kilometru și jumătate pe jos pentru a ajunge la ea.

Femeia de 37 de ani născuse deja când au ajuns paramedicii, care au primit îndrumări de la un medic, din dispecerat.

„Paramedicii de la SMURD Grădiștea, sub îndrumarea medicului coordonator din dispecerat, au primit indicațiile necesare pentru a asigura nașterea copilului în condiții de siguranță. Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că femeia în vârstă de 37 de ani născuse deja. Aceștia au asigurat oprirea hemoragiei prin clamparea cordonului ombilical, după care atât mama copilului, cât și copilul au fost predați unui echipaj SAJ, ajuns între timp la fața locului”, au declarat reprezentanții ISU Vâlcea, potrivit Mediafax.

Femeia și bebelușul au fost duși cu ambulanța la spitalul din Horezu, iar de aici au fost trimiși la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Vâlcea pentru îngrijiri suplimentare.

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *