O tânără din Drăgăşani produce tenişi pentru copii, brand 100% românesc – Diminutive Sneakers

Momentan, tenişii se pot cumpăra doar din magazinul online şi din showroom, însă Florentina Văduva se gândeşte, pentru viitor, la un magazin fizic propriu.

Florentina Văduva, în vârstă de 31 de ani, a ales să creeze brandul de tenişi pentru copii Diminutive Sneakers după ce un client străin a venit în fabrica de încălţăminte a părinţilor ei cu o idee similară. Inspirată de această iniţiativă, Florentina Văduva a ales să confecţioneze pantofi sport pentru cei mici, iar acest business i-a adus vânzări de aproape 50.000 de euro anul trecut.

„A venit, la un moment dat, un client la fabrica familiei mele din Drăgăşani, unde producem doar pentru export. El a venit cu un model pe care îşi dorea să-l introducă în Olanda, însă ulterior a renunţat la idee. Mie mi-a părut rău că nu s-a realizat proiectul, aşa că m-am gândit să introduc eu conceptul pe piaţa din România”, a povestit Florentina Văduva la emisiunea ZF Afaceri de la zero.

A adaptat modelele la viziunea ei, mai ales că, din ce observase, pe piaţa locală exis­tau majoritar modele în mi­nia­tură ale brandurilor celebre de în­căl­ţăminte sport sau tenişi făcuţi în China şi importaţi. După o in­ves­tiţie de 10.000 de euro, ţinând cont că fabrica şi echipamentele exis­tau deja, primii tenişi sub bran­dul Diminutive Sneakers au fost gata în urmă cu trei ani, iar primii cum­părători au venit din rândul prietenilor.

„Eu vin cu ideile, dar există mai multe per­soane care mă ajută pentru realizarea teh­nică a tenişilor. Avem o sută de angajaţi în fabrica din Drăgă­şani. Pentru o pereche se lucrează cam o zi. Mate­rialele – pielea, bumbacul şi cauciucul – sunt naturale.”

Din colecţiile Diminutive Snea­kers fac parte mai multe modele, diferite în funcţie de sezon. Astfel, pentru primăvară şi vară există modele joase, iar pentru iarnă ghete mai înalte, îmblănite. Pentru a face tenişii mai atractivi pentru cei mici, în cauciucul care formează talpa acestora sunt amestecate capsule cu miros de bomboane şi gumă de mestecat. Tenişii pot fi purtaţi de copii cu vârste de până la şase ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *