O tânăra care şi-a pierdut mâna într-un accident a obţinut 200.000 de euro

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis miercuri acordarea a numai 200.000 de euro daune morale studentei din Constanţa care şi-a pierdut mâna în urma unui accident rutier produs în 2006, reducând astfel suma de la 1.000.000 de euro pe care Tribunalul Bucureşti decisese că CNADNR trebuie s-o plătească tinerei.
Decizia poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.
CAB a admis miercuri, în parte, apelul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi a decis reducerea sumei pe care trebuie să o primească Georgiana-Elena Ghegeliu, victima unui accident de circulaţie în 2006.
Fata se afla alături de prietenul său într-o maşină care circula pe drumul naţional care duce spre Braşov. Acesta a încercat să evite coliziunea cu un alt autoturism, rămas neidentificat, care intrase pe contrasens şi a tras de volan în dreapta, însă a pierdut controlul iar autovehiculul s-a oprit într-un parapet metalic de pe marginea drumului, care era deteriorat.
Parapetul a străpuns portiera din dreapta a autoturismului şi a accidentat-o grav pe tânără la mână, care ulterior i-a fost amputată de medici.
În urma soluţionării dosarului deschis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov şi continuat de procurorii braşoveni, s-a stabilit că prietenul tinerei nu este vinovat pentru acest accident, ci administratorul drumului – CNADNR.
Georgiana-Elena Ghegeliu a acţionat în judecată CNADNR şi a cerut daune morale de un milion de euro pentru  traumele suferite în urma accidentului. AGERPRES

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *