O stradă frumoasă între Râmnic şi Ocnele Mari este Ţara Câinilor Comunitari

Strada Pinilor este una dintre cele mai frumoase străduţe care leagă Râmnicul de Ocnele Mari. O stradă care mângâie dealurile sudice ale oraşului  şi ajunge de la Copăcelu până la Salina Ocnele Mari.

Ar putea fi alee de plimbare, ar putea fi o pistă pentru biciclişti, ar putea fi un drum turistic, orice, pentru că e o stradă cu multă natură, cu case cochete, o poveste care, însă, nu se poate realiza. Povestea care merge paralel cu calea ferată veche de peste 100 de ani are un impediment.

Este plină de câini comunitari, mulţi spun că patrupedele ar aparţine unor localnici, dar nimeni nu poate da un răspuns cert.

Mai degrabă sunt câini aruncaţi, lepădaţi, cum se spune, dovedind mentalitatea retrogradă a românului stupid, care nu a auzit de sterilizarea animalului din curte. Se ştie, e vorba de românul care fie ia căţeii pe făraş, fie îi bagă în saci şi îi aruncă la întâmplare pe marginea drumului, pentru că românul nostru e atât de primitiv, încât nu înţelege că poate steriliza un animal dacă nu doreşte să aibă căţei.

În fine, strada Pinilor este plină de astfel de câini, animale care ziua par liniştite şi nu prea, pentru că umblă în haite şi, când nu te aştepţi, atacă.

A cunoscut o experienţă de acest gen, din păcate, doamna Istratie, care venea de la muncă pe o bicicletă electrică. Din desişuri, au năvălit peste femeie aceste animale, care se ştie că atacă sau latră la orice mijloc de transport care trece prin apropiere. Vehiculul s-a răsturnat, femeia şi-a avariat serios bicicleta, s-a şi rănit destul de grav.  În cele din urmă, a venit poliţia din Ocnele Mari, cazul a fost raportat la Poliţia Rutieră şi …. s-a clasat.

Soţul femeii a mers la Primăria Ocnele Mari. Aici a primit un răspuns nu prea mulţumitor. Primăria nu are pârghii. Nu poate omorî animalele comunitare, nu are un adăpost pentru aceste animale. Le poate lua de pe stradă, dar ce să facă mai departe?

Vecinii de pe stradă spun că animalele nu sunt tocmai ale nimănui, ele aparţin unor localnici, dar aceştia nu recunosc.

Din nou intrăm în zona conflictelor dintre ONG-uri, cele care nu doresc animale pe străzi, mergând până la soluţia finală, şi ONG-uri care se luptă pentru animalele comunitare. Un meci care totdeauna s-a terminat remiză.

Din păcate, în toată povestea asta, o femeie a suferit. La Râmnicu Vâlcea, în doar 4 luni, doi oameni au fost omorâţi de câinii comunitari. Românul primitiv aruncă în continuare câini pe stradă, primăriile caută soluţii între eutanasiere şi adăposturi pentru câinii vagabonzi…

Unul dintre candidaţii la Primăria Ocnele Mari e veterinar. Unul Pătru. Nu l-am auzit, din păcate, ieşind în faţă cu vreo soluţie la această problemă. Dacă tot nu le ia bani oamenilor când le castrează porcii, nu ar fi cazul să aibă o iniţiativă lăudabilă, să le castreze şi câinii, tot gratuit? Sau asta nu aduce voturi…

În fine, o stradă care ar putea fi o alee turistică, pentru o plimbare de plăcere, pe jos sau cu bicicleta, între Râmnicu Vâlcea şi Ocnele Mari, rămâne ţara câinilor comunitari… şi o capcană pentru cei care circulă la ore târzii.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *