O scoală modernă va fi cuprinsă într-un centru civic modern în localitatea Costeşti

Costeştiul, perla localităţilor rurale din Vâlcea, este căutat de turişti pentru că le are cam pe toate. Mănăstiri, muzee, chei, munte, conace boiereşti. De la Zănoagă şi până la trovanţii mistici se află o întindere de biserici, de peşteri, de chei, de livezi, de case de munte, de oameni, un arhipeleag de frumos care are două peceţi, meteora Arnotei lui Matei Basarab şi Academia Creştină a Bistriţei. Două bazilici ale timpului vechi care dau tonul unui frumos eclectic de simbol românesc.

Există chiar şi o stradă a Băniei aici, la Costeşti, graţie doljenilor care şi.au cumpărat aici proprietăţi.

Revenind la turism, în acest an au apărut şi turişti străini. Deci cererea este mare şi în acest sens precizăm că 3 cereri pentru construcţia de pensiuni. O astfel de structură hotelieră va fi ridicată, după aprobarea PUG-ului chiar pe Drumul Mănăstirilor, în Pietreni.

Acest drum deja se află în execuţie, luna trecută fiind deja semnat contractul de lucrări.

Despre Costeşti se pot scrie manuscrise, adevărate liturghii de neam românesc, un patrimoniu cum rar poate fi găsit laolaltă în acelaşi loc precum este identificat aici între două râuri care înconjoară Muntele Stogu, Sfinxul Costeştilor.

Însă important este că se lucrează şi la celelalte investiţii, ne referim aici la şcoala gimnazială, care, spune Toma Peşetereanu, va fi o unitatea de învăţâmânt model care va înnobila centrul localităţii

„Se schimbă tot de la acoperiş până la tencuială. Şcoala va avea laboratoare moderne, logistică de ultimă oră, mobilier pentru clase. O investiţie pentru elevi şi pentru profesori de care să ne mândrim. Cu o istorie bogată, clădirea în care funcţionează această unitate de învăţământ a fost construităîn timpul lui Spiru Haret şi chiar dacă de-a lungul timpului a mai suferit lucrări de reparaţii şi consolidare, sunt necesare intervenţii urgente care să aducă şcoală la standardele zilelor noastre”, spune primarul Toma Peştereanu

Valoarea investiţiei se ridică la 19 miliarde de lei vechi.  Şcoala va cuprinde ansamblul central care anul viitor va fi regândit sub forma unui centru civic elegant, demn pentru o localitate care doreşte să devină oficial, staţiune turistică.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *