O sală polivalentă cu 102 locuri va fi construită în comuna Stoenești

Comuna Stoenești  continuă parcursul ultimilor ani în care condiţiile asigurate elevilor sunt dintre cele mai bune şi diverse, similare celor din mediul urban.

Potrivit autorităţii locale, nu peste mult timp comuna Stoenești se va putea mândri cu amenajarea a unei săli de sport școlare moderne, unde elevii și tinerii din comună îşi vor putea desfăşura orele de educaţie fizică şi sport sau se vor putea organiza diverse activităţi, antrenamente şi competiţii sportive.

„În urma demersurilor Primăriei Stoenești, Compania Naţional de Investiţii a aprobat în cursul anului trecut, cererea comunei noastre pentru construirea unei săli de sport cu 102 locuri, prin Subprogramul Săli de sport, la Şcoala Gimnazială Stoenești, școală pentru care am semnat deja ordimnul de începere, ea urmând a fi modernizată prin POR. Sala de sport va fi construită în incinta Şcolii Gimnaziale, pe o parte din amplasamentul actual al terenului de sport cu iarbă.

După ce în cursul anului 2020, Consiliul Local Stoenești a adoptat o hotărâre prin care a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, prin CNI, pe bază de protocol, a terenului necesar realizării obiectivului de investiţii, în prezent se desfășoară ultima etapă înspre implementarea acestui proiect: procedura de achiziţie publică pentru execuția lucrărilor. Ca urmare, ceea ce părea la început doar o idee frumoasă, este acum o certitudine”, a apreciat primarul Gheorghe Dumbravă

Administraţia locală din Stoenești trebuie să asigure finanţarea cheltuielilor privind racordurile la utilităţi (energie electrică, apă, canalizare,  etc), precum şi asigurarea suprafeţelor de teren necesare pentru depozitarea materialelor şi organizarea şantierului.

Sala va avea o suprafaţă construită de 1.030 mp şi va putea găzdui meciuri de handbal, fotbal,volei, tenis de cîmp, baschet, cu 102 locuri în tribune.

Asigurarea unei săli de sport pentru copii și tineri, unde aceștia vor beneficia de condiții moderne, va contribui la ridicarea la standarde înalte a condițiilor asigurate copiilor, tinerilor și chiar vârstnicilor din comună.

Elevii, tinerii și adulții vor beneficia de o sală de sport propice desfășurării în condiții optime a activităților de educație fizică a școlarilor, de antrenament pentru sportivii care activează (cu rezultate foarte bune) în cadrul cluburilor sportive comunale și de sport a tinerilor, oferindu-le condiții favorabile pentru dezvoltarea deprinderilor motrice, a calităților fizice necesare în viață și pentru menținerea sănătății populației comunei, precizează reprezentanţii administraţiei locale.

În afara acestor investiții, printr-un ADI, în afara rețelei de gaze, Primăria Stoenești urmează să depună documentațiile pentru asfaltarea a 11,1 km de drumuri.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *