O rachetă s-a prăbușit joi în Județul Vâlcea, în comuna Lungești

Localnicii din satul Gânțulei din comuna Lungești s-au speriat joi  când o rachetă de 1 mtru jumătate a cazut pe un teren agricol, lângă pădure, la intrarea în localitate.

”Prima dată când am fost anunțați am crezut că e o glumă proastă dat fiind situația de pe frontul din Ucraina. Dar imediat am luat măsuri, am delimitat zona și am chemat geniștii și alte servicii care se ocupă în asemenea cazuri. Este o situație foarte periculoasă, chiar dacă racheta este una antigrindină, din câte știu acestea trebuie să se dezintegreze în aer. Ce se întâmpla dacă ar fi picat pe o casă, trebuie făcută o anchetă serioasă”, spune primarul Tiberiu Costea.

Din primele informații este vorba de o rachetă antigrindină de un 1 metru jumătate care a căzut intactă în satul Gânțulei. Cel mai probabil provine de la un sistem anti-grindină de la una din localitățile limuitrofe.

În zona de sud a județului, patru localități au astfel de sisteme folosite cu precădere vara, atunci când se formează pericolul de grindină care poate afecta podgoriile și livezile din această parte a județului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *