O provocare pentru politicieni: Drumul de legătură Râmnicu Vâlcea – Craiova, nu există rută directă între cele două municipii!

Paradoxal niciunui politician nu i-a trecut prin cap această mare absență rutieră. Între capitala regiunii, Craiova, și municipiul nostru, nu există niciun drum național modernizat sau de altă natură. Nu mai spunem de vreun proiect. Nu există un drum direct!

Craiova este un centru economic în plină dezvoltare, o capitală a industriei auto și o capitală regională care are legături directe cu Târgu Jiu, Slatina (chiar 2 în curând), Drobeta-Turnu Severin. Cu Râmnicu Vâlcea, cel de-al doilea oraș al Olteniei ca mărime, nu are niciun drum. Există un drum național alambicat Horezu – Craiova, cu titlul DN 65C dar care se întoarce spre est, spre Popești ca apoi să se ducă spre sud-vest, spre Craiova, adică, via Bălcești.

Vâlcenii din Râmnic care merg spre Craiova și nu sunt puțini, folosesc, fie drumul Corabiei (via Drăgășani) și de la Găneasa intră în drumul Craiovei. Fie mulți merg pe Drumul Corabiei DN 64, apoi, la Slăvitești optează pentru DJ 677F (Popești) și apoi pe DN 65C, via Bălcești.

Cel din urmă traseu compus ar putea fi gândit ca un drum de legătură Râmnicu Vâlcea – Craiova, adică via Cotoșmanu – Bălcești.

Absența unei legături directe dintre cele două municipii reședință de județ provoacă pierderi economice și poate și de aceea, vâlcenii nu se simt în concordanță cu capitala regională.

De bine de rău, Râmnicu Vâlcea are legături directe cu Piteșți, Sibiu, Târgu Jiu dar cu cel mai mare oraș din regiune (peste 300.000 de locuitori, nu). Neplăcut și total neproductiv pentru economia noastră.

Asta o consider eu o provocare pentru cei care sunt prin parlament, care conduc județul, pentru toți care reprezintă Vâlcea și interesele ei. Calea rutieră directă (drum expres, drum modernizat) dar să fie un drum național direct Râmnicu Vâlcea – Craiova.

La Craiova vâlcenii au relații comerciale, merg la joburi, merg la spitale, merg la universitate, merg la aeroport, merg la rude, adică, legăturile între cele două orașe sunt pe toate planurile. Le vede cineva?

Așadar să nu ne lamentăm că economia noastră este așa cum este, abia calcă apă, atât timp cât între principalele două orașe mari ale Olteniei, nu există o rută de legătură modernizată.

Așa că va învit dragi reprezentanți ai Vâlcii, la treabă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *