O primărie din Vâlcea adăposteşte un impresionant muzeu de artă contemporană

Nu se putea altfel, în capitala bluesului din România, să nu funcţioneze o primărie cât un muzeu. Vorbim evident de primăria Brezoi

Începând de luna asta, Primăria oraşului Brezoi a devenit un reper pe harta oraşului, cu o clădire unică, mai ales prin ceea ce adăposteşte. De la o grădină japoneză până la o sală muzeală, unde avem o colecţie impresionantă de picturi, artă contemporană.

“Sunt peste 130 de tablouri, pictate de artişti din România, în cele 3 tabere de pictură care au avut loc un ultimii trei ani. O parte sunt expuse pe holurile instituţiei iar cea mai mare parte dintre acestea în sala de şedinţe a Consiliului Local”, spune primarul Robert Schell.

Vorbim de taberele organizate în 2017, 2018 şi 2019, de cunoscută artistă din Brezoi, pictoriţa Angela Tomaselli.

Brezoi este cunoscut drept capitala bluesului din România, aici având loc de trei ani, cel mai mare festival internaţional de blues din Estul Europei, pe scena festvalului urcând nume ca Beth Hart, Ana Popovic, Oscar Benton şi mulţi alţii.

Oraşul este şi un brand turistic, fiind situat într-o căldare montană, la confluenţa râului Lotru cu Olt, în nordul judeţului Vâlcea, în fabuloasă depresiune Ţara Loviştei.

Oraşul a fost construit de italieni în secolul al XIX-lea, la bază fiind o aşezare de frontieră între Imperiul Austro-Ungar şi Ţara Românească.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *