O nouă pârtie de schi a fost finalizată în judeţul Vâlcea, în domeniul schiabil Horezu

Prima pârtie de schi din Domeniul Schiabil Horezu a fost finalizată, urmând ca în anii următori să fie amenajate alte 4, toate la cota 1.600 – 2000, în Masivul Căpăţânii, fiind al doilea astfel de domeniu din judeţul Vâlcea.

Investiţia este una privată şi aparţine omului de afaceri Hagivreta, acesta lucrând în prezent şi la mai multe structuri hoteliere, având în proiect chiar hoteluri de 4 stele, în afara unui complex turistic cu pensiuni şi vile.

Pârtia are o lungime de aproximativ 900 de m, foloseşte un telescuan şi tunuri de zăpadă şi este localizată în microstaţiunea montană Vârful Romani, capătul acesteia fiind chiar vârful Romani.

Potrivit investitorului se aşteaptă prima zăpadă consistentă pentru ca pârtia să fie inaugurată.

Domeniul schiabil Horezu se află aşadar în microstaţiunea Vârful Romani, unde deja sunt peste 120 de unităţi de cazare. Staţiunea este la o distanţă de aproximativ 15 km de oraşul Horezu şi la 65 de Râmnicu Vâlcea, în regiunea Olteniei de sub Munte.

Accesul spre pârtie se face din DN 67 Râmnicu Vâlcea – Târgu Jiu, iar la intrarea în oraşul Horezu, drumul merge spre stânga spre Mănăstirea Hurezi.

Consiliul Judeţean Vâlcea a anunţat în urmă cu 2 săptămâni că drumul forestier modernizat care duce la Vârful Romani va fi preluat şi redenumit cu indicativ de drum judeţean, urmând ca pe viitor să fie modernizat.

Domeniul schiabil Horezu este cel de-al doilea din judeţul Vâlcea, după Trasalpina Ski Resort, investiţie publică aflată pe raza staţiunii Voineasa la aproximativ 90 de km de Râmnicu Vâlcea, pe DN 7A, Brezoi – Petroşani.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *