O nouă Mănăstire pe Dealul Viilor se ridică în municipiul Drăgășani

Construcția Mănăstirii închinată Sfântului Mare Mucenic Pantelimon ­a demarat în această vară, sub purtarea de grijă a Arhiepiscopului Râmnicului, fiind sprijinită de autorităţile locale, de numeroşi ctitori şi oameni de bine.

Slujba de temeluire a bisericii mănăstirii s-a făcut după Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie în curtea așezământului monahal. În cuvântul de învă­țătură, ierarhul a vorbit despre strigătul de ajutor pe care cei doi orbi l-au adresat Domnului Hristos. 

„Strigătul acesta era nu doar o cerere personală, ci și mărturisirea dumnezeirii lui Iisus Hristos, aceștia numindu-L Fiul lui David. Domnul nostru Iisus Hristos arată în continuare impor­tanța credinței în primirea vindecării, întrebându-i pe cei doi orbi: «Credeți că pot să fac Eu aceasta?» Pentru Sfântul Apostol Pavel «credinţa este încredinţarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute». Pe deplin încre­dințați erau și cei doi orbi de puterea dumnezeiască a Mântuitorului, pe Care ei, deși nu aveau darul vederii fizice, L-au cunoscut prin puterea credinței și, de aceea, au răspuns: «Da, Doamne!» Iar Iisus a zis ­către ei: «După credința voastră, fie vouă. Și în clipa aceea s-au deschis ochii lor» (Matei 9, 29-30). Minunat lucru a fost ca atunci când vălul orbirii a căzut de pe ochii lor să poată vedea pe Fiul lui Dumnezeu. Vederea lui Dumnezeu este întotdeauna o revelație săvârșită prin voința lui Dumnezeu Care Se descoperă pe Sine din iubire, din milostivire, celor curați la inimă”, a subliniat Arhiepiscopul Râmnicului.

Mănăstirea se află chiar în apropierea drumului vinului, în apropiere de cramele turistice ale municipiului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *