O nouă legătură între Budeşti şi Râmnicu Vâlcea, menită a scurta distanţa cu 15 km

În foarte scurt timp localitatea Budeşti va fi legată de Râmnicu Vâlcea, printr-un drum nou care pleacă din Barza şi ocoleşte prin sud Parcul Industrial, ajungând la capătul barajului Râureni. Un drum care scurtează astfel distanţa între cele două localităţi cu peste 15 km şi care va asigura accesu spre parc industrial din toate părţile.

Acesta drum va fi accesibil şi pentru viitorul aerodrom care urmează să se amenajeze în această zonă.  În prezent, jumătate din acest drum a fost reabilitat şi asfaltat.

Alte investiţii în Budeşti sunt modernizarea DC Izlaz – Barza și pod peste pârâul Sâmnic; un alt pod peste pârâul Sâmnic, în punctul DC 29 Andronești, construcţie grădiniță, sat Budești,  prima înființare rețea publică de apă uzată in satele Racovița și Linia (în derulare);trotuare și sistem de colactare și evcuare ape pluviale pe strada Izvorului, sat Ruda;

Şi nu în ultimul rând au fost depuse toate documentaţiile pentru demararea investiţiei de înfiinţare a reţelei de gaze naturale în localitate.

Este vital pentru industrie, nu putem să gândim un parc industrial dezvoltat fără această utilitate. Gazele naturale asigură producţie, asigură încălzirea salariaţilor, este un element care contribuie la diminuarea costurilor. În România a fost extrem de greu să introduci gazele în ultimii ani, o legislaţie extrem de sufoasă care efectiv a paralizat dezvoltarea mediului rural”, spune primarul Ionel Vlădulescu.

Acesta spune că în afara zonei industriela, gazul este cerut de locuitori care doresc să-şi încălzească locuinţele cu această resursă.

„Este un element aşteptat şi de dezvoltatorii imobiliari care deja au proiecte în zonă. Sperăm să implementăm cât mai curând această lucrare”, spune primarul din Budeşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *