O nouă investiție privată de calibru în comuna Orlești va contribui la creșterea economică a localității

Cu o populație de aproximativ 2.700 de locuitori, Orleștiul înregistrează și o demografie în creștere, semn că acolo unde există apă, canalizare, gaze, asfalt, oamenii aleg să revină acasă, sau orașenii vin să-și ridice una sau investitorii aleg să facă o afacere.

De altfel localitatea nu duce la lipsă de investitori, în prezent la primărie există discuții avansate cu agenți economici care doresc să dezvolte aici afaceri de producție, în sfera industrială.

Unul dintre aceștia va contrui o fabrică de cărămidă, deja terenul a fost achiziționat, urmând ca în acest an investiția să fie implementată, ceea ce va contribui la dimensionarea bugetului local.

De altfel Primăria Orlești va investi în aducerea rețelelor de apă și canal în zona riverană DN 64, acolo unde terenurile se pretează pentru dezvoltarea industrială și pentru redefinirea totală a zonei ca un motor economic pentru această frumoasă localitate.

Orleștiul a intrat de câțiva ani în atenția orășenilor. Sunt câteva zeci de familii care au ales să se mute în comuna care are apă, canalizare, gaze, asfalt, internet și care se află pe drumul național Râmnicu Vâlcea – Drăgășani.  Multe familii sunt nou venite în Orlești fără a avea origini aici.

Primăria Orlești va sistematiza și amenaja toate străzile şi trotuarele, astfel încât comuna să devină din ce în ce mai atractivă pentru orășeni.

Primăria a început amenajarea turistică de la lacul lui Orlea. Cîrstina doreşte ca acest nou punct de atracţia să dezvolte un turism care să combine latura viticolă cu cea de agrement:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *