O nouă grădiniţă a fost inaugurată la Colonie Nuci

Primăria Râmnicu Vâlcea a inaugurat joi o nouă grădiniţă în cel mai sărac cartier al municipiului, Colonie Nuci, locuit preponderent de o comunitate de etnie romă.

“Investiţia a fost demarată în luna aprilie a acestui an ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea Şcolii Gimnaziale Colonie privind creşterea numărului de copii în zonă. Lucrările au fost finalizate înainte de termenul stabilit contractual, astfel încât copiii au putut intra în noul local încă din prima zi de şcoală. Suprafaţa construită a extinderii este de 205 mp, întregul local al grădiniţei ajungând astfel la o suprafaţă de peste 400 mp. Valoarea lucrărilor aferente construcţiei noului local, dar şi consolidării celui vechi se ridică la 430.000 lei”, a declarat primarul Râmnicului, Gheorghe Matei.

Această grădiniţă se va integra proiectului Şcolii Generale din cartier, şcoală în care elevii beneficiază de masă caldă. “Ştiu că este un cartier cu probleme, cu oameni nevoiaşi, dar mă bucur mult de faptul că absenteismul este un fenomen destul de rar şi că cei mici de aici au înţeles că doar urmând calea educaţiei pot spera că perspectivele lor sunt altele şi au cu totul alte oportunităţi în viaţă”, a declarat directorul şcolii, Constantin Mihăescu.

Nouă grădiniţă va activa sub aceeaşi unitate juridică cu şcoala existentă în cartier.  AGERPRES

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *