O nouă comună rezidentială se consacră la nord de Râmnicu Vâlcea

Asfaltarea drumului ”Athosului românesc”, drum ce traversează  comuna Muereasca de la est la vest, a dat un nou impuls celor care vor o casă la țară, într-un cadru natural montan la doar 15 km de Râmnicu Vâlcea.

Pentru că spre deosebire de celelalte comune din arealul metropolitan, Muereasca este o localitate așezată în cheile râului cu același nume, asigurând o tranziție de la zona subcarpatică până spre zona montană, unde se află schitul Frăsinei.

Vorbim de o comună care are casele aruncate pe culmi împădurite, acolo, frumos combinate cu albia strâmtă a râului Muereasca, unde eleganța și farmecul care de la an la an sunt deja motive care atrag orășenii.

”Da, au crescut achizțițiile de terenuri, comuna oferă un cadru natural unic, frumos în această vale. Există și investitori care vor să dezvolte afaceri în turism. Sărbătorile aduc aici zeci de pelerini, comuna deja este una aflată în zona destinaților pe segmentul rezidențial sau case de vacanțe”, spune primarul ion Ungureanu.

De altfel începând din acest an, numărul spaţiilor de cazare din localitate începe să fie unul consistent, 3 pensiuni fiind deja în lucru. Localitatea are utilităţi, apa este deja în proces de racordare la gospodării iar administraţia Ungureanu lucrează la extinderea acesteia astfel incât toată comuna să fie racordată la apă.

În această perioadă se lucrează din plin la drumul județean și deja s-a turnat asfalt pe mai multe porțiuni, un drum care a schimbat radical fața comunei, un drum greu care civilizează zona.

Și primăria are mai multe proiecte în derulare pentru a completa modenrizare  comunei. Aici includem reparații la școli și grădinițe, balastare de drumuri.

Administraţia Muereasca a depus un nou proiect prin care doreşte asfaltarea tuturor drumurilor din comună şi dezvoltarea masivă a turismului în zonă.

Se mai poate adăuga că a crescut numărul celor care îşi construiesc case în Mueresca şi a celor care caută terenuri în zonă, localitatea, aşa cum am spus aflându-se la 15 de km de Râmnicu Vâlcea, pe drumul Athosului Românesc, spre Mănăstirea Frăsinei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *