O nouă artera va lega zona rezidenţială Bujoreni de municipiul Râmnicu Vâlcea

Bujoreniul este vechea comună boiereasca a Vâlcii, situată în nordul Râmnicului care se dezvoltă economic şi rezidenţial, fiind de departe comuna cu cel mai ridicat nivel de trai, în medie, din judeţ.

Un nou cartier rezidenţial pe Valea Bujorencii care la final va număra peste 80 de locuinţe, se află în construcţie, se va uni cu Râmnicul printr-o nouă arteră.  „Mizăm pe atragerea de noi rezidenţi, vecinătatea cu Râmnicul prezintă şi un mare avantaj prin faptul că suntem o destinaţie favorită pentru mulţi orăşeni care renunţă la apartamente pentru case.. În acest sens noi trebuie clar să delimităm prin PUG, să îmbunătăţim prin infrastructură zonele de noi locuinţe, de noi cartiere rezidenţiale care să respecte însă natura”, spune primarul George Gîngu.

Artera va fi executată din fonduri locale. Proiectele din Bujoreni depăşesc în cifre peste 6 milioane de euro şi acestea sunt concentrate pe utilităţi şi educaţie.

„Am semnat cinci proiecte cu finanţare guvernamentală. Mă refer la racordarea la rețeaua de canalizare a locuitorilor din comuna Bujoreni, un  proiect în valoare de 1,272,405.13 lei. Alt proiect înseamnă modernizare, dotare și extindere Grădinița cu program normal Bogdănești, în incinta Școlii Bogdănești, valoarea proiectului fiind de 2,046,815.00 lei. Nu în ultimul rând avem asigurată finanţare pentru modernizare, dotare și extindere Școala invățământ primar sat Olteni, în valoare de 2,298,747.00 lei şi modernizare și extindere Școala cu clasele I-VIII Gura Văii”, spune primarul George Gîngu.

AP

One comment

  • Ilie

    E normal să vă și lăudați. Consimțim. Aveți, însă, datoria să vorbiți de vasele de sânge prinse în Titlu. De ARTERĂ Zic : ce-i cu Ea, pe unde vine? Când o faceți, înainte, după alegeri?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *