O nouă alunecare de teren în comuna Alunu

Situaţia este la fel de critică la Primăria Alunu care trebuie să restituie Complexului Energetic (CE) Oltenia 2,7 milioane lei, din taxa de excavare percepută de fosta administraţie, până atunci, instituţia rămâne cu conturile blocate

Primarul Cristian Birăruţi a soclicitat să fie făcută o cercetare a bunurilor în valoare de 1 milion de euro luaţi pe taxa de excavare în perioada 2013 – 2014.

„Din cauza asta sunt blocate conturile. 12 mld lei vechi s-au plătit în decembrie si mai sunt 26 mld lei, pentru care vreau sa fac o eşalonare de plată. Sper că voi găsi înţelegere la CEO. Mai ales că avem atâtea bătăi de cap. dacă anul trecut ne-am chinuit cu halda de steril şi ne zbatem ca oamenii să fie despăgubiţi, o altă alunecare s-a pornit în Dealul Roşu, unde riscăm să rămânem fără căi de acces la gospodăriile de acolo”, spune primarul Cristian Birăruţi

Comuna Alunu, aşezare minieră s-a confruntat în ultimii ani cu mai multe alunecări de teren, cea mai gravă fiind aceea în care halda de steril s-a deplasat pe mai mulţi km distrugând 8 gospodării, drumul judeţean, păduri şi punând în pericol albia râului Olteţ.

Printre cauzele acestor terenuri pot fi incluse şi modul în care aici s-a extras minereu, mai ales până în 1989, când nu s-a ţinut cont de natura terenului, de gospodării, de ecologie. Aceste efecte se văd în prezent şi Primăria Alunu se confruntă cu rezolvarea unor situaţii care de multe ori este peste posibilităţile financiare ale localităţii.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *