O nouă alunecare de teren a afectat un drum judeeţan şi mai multe case într-o comuna vâlceană

O nouă alunecare de teren, cauzată de ploile din ultimele zile, pune în pericol un drum judeţean şi mai multe locuinţe din comuna vâlceană Pesceana, a declarat  primarul localităţii, Ion Vasile.

‘În urma ploilor din aceste zile, platforma drumului judeţean care străbate comuna s-a scufundat o jumătate de metru la baza dealului din comună şi mai multe locuinţe sunt în pericol de a fi afectate. Sunt case noi, oamenii au venit la primărie, sunt speriaţi şi ne-au cerut soluţii pentru a stabiliza dealul. Există varianta realizării unor diguri cu gabioane, dar costă şi atunci singurii care ne pot ajuta sunt cei de la Consiliul Judeţean. Oricum, drumul judeţean a fost afectat în urma ploilor din mai si în zona pădurii Pesceana. Să sperăm că se rezolvă, pentru că la fiecare ploaie torenţială situaţia se agravează. Dacă acest drum se distruge, se rupe orice legătură directă prin Şirineasa cu Râmnicul şi nu avem decât o alternativă, un ocol de 30 de km’, a precizat edilul din Pesceana.

Trei sferturi din comunele vâlcene au fost afectate de ploi în această primăvară şi mai multe platforme de drumuri naţionale, judeţene şi comunale au fost erodate de infiltraţii sau au suferit în urma alunecărilor de teren.

De altfel, la capitolul alunecări de teren, prin numărul focarelor active, Vâlcea se află pe primul loc la nivel naţional. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *