O localitate vâlceană devine pol verde energetic: Trei parcuri fotovoltaice de 90 hectare în total

Dacă recent a fost emisă autorizația de construire pentru un uriaș parc fotovoltaic de 40 de hectare, Primăria Slătioara a primit solicitări pentru alte doă parcuri de câte 25 de hectare în zona Rugetu.

„Comuna Slătioara se înscrie, așa cum am mai spus,  în zona producției de energie verde. Ne bucură interesul pentru astfel de investiții, mai ales în contextul actual al crizei energiei. Energia verde este o alternativă ieftină, curată și asemenea investiții trebuie multiplicate în România.  De altfel acesta este interesul nostru, aici la Slătioara, investiții în viitor, in industrii care nu poluează, investim în sănătate, in a lăsa generațiilor următoare o planeta verde, un aer curat, un viitor ecologic”, susține primarul Camelia Romcescu.

Parcul fotovoltaic care urmează să fie contruit în perioada următoare, care se va întinde pe o suprafață de 40 de hectare, va fi amplasat in zona platoului Milostea-Mogesti, pe partea stângă a Drumului National 67.

Următoarele două parcuri în zona Rugetu, lângă locuințele sociale. Aceste investiții înseamnă locuri de munca, bani la bugetul local, avantaje uriașe în ceea ce privește costurile cu energia electrică în comuna Slătioara.

Recent, proiectul privind iluminatul public modern cu leduri în toată localitatea a fost selectat pentru finanțare pe Agentia Fondului de Mediu.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *