O grupare de hoti de cai care actiona in nordul judetului, destructurata de politistii valceni

O grupare infracţională, specializată în furturi de animale mari, respectiv cabaline şi bovine, a fost identificată, zilele trecute de către poliţiştii vâlceni. Purtătorul de cuvânt al IJP Vâlcea,  Alina Teodorescu a declarat că     „Cinci bărbaţi din judeţul Sibiu sustrăgeau cabaline şi bovine, după o prealabilă documentare, valorificându-le pe raza altor judeţe. În momentul în care au fost identificaţi în trafic de către poliţişti au încercat să demareze, cu intenţia de a  fugi. După sesizările făcute de localnicii din mai multe comune din nordul judeţului cu privire la furtul de animale, poliţiştii au început investigaţiile în vederea identificării autorilor. Stabilindu-se că infractorii au avut acelaşi mod de operare, poliţiştii vâlceni au făcut pânde în mai multe nopţi, reuşind să constituie un cerc de suspecţi, respectiv mai mulţi bărbaţi din judeţul Sibiu.
Este vorba de, B. Adrian, de 21 de ani, B.Mihai, de 23 de ani, B. Marcel, de 40 de ani, B. Cosmin, de 27 de ani, B. Alexandru, de 24 de ani, toţi din mun. Sibiu, judeţul Sibiu”, a precizat Teodorescu
La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii din cadrul  Secţiei 6 Poliţie Rurală Racoviţa i-au prins în flagrant pe autori în timp ce transportau  cu o autoutilitară 5 animale, 4 cabaline şi o bovină.
„După cum am spus aceştia au refuzat să deschidă uşile, deşi poliţiştii şi-au declinat competenţa. La un moment dat, conducătorul auto a încercat să împingă autospeciala poliţiei, care avea semnalele acustice în funcţiune, cu intenţia de a fugi. Un poliţist a reuşit imobilizarea conducătorului auto, stabilindu-se că se numeşte B. Adrian, de 21 de ani şi are permisul de conducere reţinut, fiind cercetat de către IPJ Sibiu pentru nerespectarea codului rutier.Pe baza cercetărilor efectuate până în prezent a fost probat furtul a 15 animale, 12 cabaline şi 3 bovine, acestea fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor cinci”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.
Autorii  au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. În prezent, cei în cauză sunt încarceraţi pentru 29 de zile în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea.
Poliţiştii Secţiei 6 Racoviţa şi a Posturilor de Poliţiei arondate secţiei, au fost sprijiniţi de ofiţeri din cadrul S.P.O.P Vâlcea, Poliţia oraşului Brezoi, COS Vâlcea, SAS Alba Iulia şi au colaborat cu poliţiştii din cadrul IPJ Sibiu, în scopul întocmirii materialului probator şi a prinderii autorilor în flagrant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *