O grădiniţă cu peste 40 de locuri aproape de finalizare în Creţeni

Localul grădiniţei din Creţeni urmează să fie finalizat în această vară, aici urmând a învăţa peste 40 de copii în trei grupe, reabilitarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale. .

“În măsura în care vom vorbi cu părinţii şi aceştia şi-ar da acordul, grădiniţa care este una cu program normal, am putea-o transforma în grădiniţă cu program prelungit. Este spaţiu suficient pentru odihna micuţilor, avem şi sală de mese şi spaţiu pentru o bucătărie în regim propriu. Deja mulţi părinţi care lucrează în timpul zilei şi-.ar dori să lase copiii într-o unitate de învăţământ. Rămâne să vedem la ce soluţie vom ajunge”, spune primarul din Creţeni, Ion Spârleanu.

În această primăvară una trecută s-a înlocuit și branșamentul la energia electrică, cu unul subteran și se lucrează intens pentru a fi finalizată în timpul prevăzut in contract. De asemenea, edilul a mai spus că, în comună sunt în derulare lucrări de reabilitare și modernizare și la dispensarul medical.

”S-au făcut lucrări de igienizare si dezinfectare în localitate, am avut si oameni in izolare, au fost monitorizați, iar acum sunt bine. In localitate s-au facut decolmatări șanțuri, intreținerea drumurilor, precum și curățenia de primăvară.  În această perioadă expiră perioad de cinci ani a centrului multifuncţional din comună. Vom căuta surse de finanţare pentru a asigura hrana celor care vin aici, fie din buget local, fie vom face un parteneriat cu Consiliul Judeţean pentru acest aspect. Valoarea hranei pentru cei din centru s-ar ridica la 150 – 200 mii lei pe an”, a mai spus primarul din Creţeni.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *