O fabrică de perlite va extinde zona industrială din Orleşti

Orleştiul este aşezat ca un tiv de-a lungul dealurilor cu crame, la margine de goruniş, într-o mare de viţă-de-vie, acolo unde neamurile boiereşti ale Valahiei puneau bazele statului român. Acesta este Orleştiul. Un orăşel cu parcuri, cu străzi asfaltate, trotuare şi felinare, cu case mari, cu grădini care mai de care mai luxuriante, cu un bulevard care punctează specificul zonei. Acesta este Orleştiul.

Orleştiul are şi o zonă industrială în plină dezvoltare, care include industria petrolieră, piscicultura, o fabrică de ambalaje, reparaţii auto, viticultură. Astfel, în Orleşti, există o zonă industrială unde lucrează peste 150 de salariaţi. În curând se va dezvolta şi o fabrică de perlite.

Perlita este un material anorganic granular, natural, ce contine dioxid de siliciu (SiO2), in proportie de aprox. 75 % si oxid de aluminiu (Al2O3), in proportie de aprox. 23% , perfect uscat, steril, ecologic , extrem de usor, excelent termoizolant, foarte stabil chimic, nedegradabil in timp, care nu arde si poate fi utilizat, la fel de eficient si fara nici un risc, atat la temperaturi obisnuite ale mediului ambiant, cat si in conditii deosebite, la temperaturi extreme, de minus 200 C sau plus 850 C.

Perlitul expandat poate fi utilizat IN VRAC dar si ca AGREGAT USOR, in mortare, sape, si betoane termoizolatoare, usoare si fonoizolante şi în agricultura.

Astfel Orleştiul a luat iniţiativa clară de deveni un mic centru urban riveran drumului naţional 64, Râmnicu Vâlcea – Slatina, cu o dinamică economică accelerată şi cu o dimensionare a forţei de muncă.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *