O explozie la o uzină din Spania se transformă în avantaj economic pentru Vâlcea (Chimcomplex)

În urmă cu o lună, în Spania s-a produs un eveniment nefericit.  o explozie la o fabrică din provincia Tarragona a provocat un incendiu, cauza probabilă fiind un accident chimic.

Deflagraţia s-a produs în complexul industrial La Canonja din Tarragona, în incinta companiei chimice IQOXE.  Activitatea economică din cadrul uzinei a fost paralizată pe timp nelimitat.

în urma nefericitului eveniment, economia judeţului nostru a avut însă de profitat. Pentru că produsele chimice produse la Taragona se fabrică şi la Chimcomplex Râmnicu Vâlcea iar clienţii fabricii spaniole s-au îndreptat spre uzina noastră.

Oficialii combinatului vâlcean spun că s-a înregistrat o creştere substanţială pe piaţa externă a polilolilor, în această lună, clienţii uzinei spaniole mutându-se spre oferta produselor similare ale fabricii vâlcene

Chimcomplex Râmnicu Vâlcea este componentă a Companiei Române de Chimie, succesorul fostului combinat Oltchim, unitate care la această oră este un brand al industriei chimice şi petrochimice din România.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *